OBČINA ODRANCI

Režonja odločil sosedski obračun v Črenšovcih!

Na gostovanje k sosedom Črenšovcem je naša krenila na neke vrste popravni izpit po porazu nad Hotizo. Vemo, da ima na tem gostovanju naša ekipa vselej veliko dela in težav in tudi tokrat je bilo temu tako. Na sredini igrišča brez obolelega Lorbeka, v napadu brez poškodovanega Kranjeca je imela naša ekipa veliko za opraviti z “žilavimi” domačini, ko so se naši ekipi odločno upirali skozi vso srečanje. Resda so imel Vorijevi varovanci že v prvem polčasu “na krožniku” tudi potrditev zmage, toda, ker so nekatere priložnosti ostale neizkoriščene, je bilo v nadaljevanju veliko težav. 

Naša ekipa je sicer precej odločno odprla tekmo. V priložnosti je prihajal predvsem Niko Tompa, ki je levo od gola pridno bežal domači obrambi. V 4.minuti je po strelu z leve strani praktično že premagal vratarja Litropa, a je žogo tik pred golovo črto odbil Nino Cigan.

0:1 Luka Lukač (8.minuta)

V 8.minuti je naša ekipa kombinirala na robu domačega kazenskega prostora, kjer je bil kakih 20m od gola pod prekrškom Tomas Vori. Prosti strel za našo ekipo izvede Luka Lukač in žogo neubranljivo pošlje v tako zvano “malo mrežico”. Litrop jo pospremi zgolj s pogledom, naša ekipa pa ob prekrasnem zadetku vodi z 0:1.

Zdi se, da bo naša ekipa zadetku dodala še kakšnega in tekmo ritunirano odpeljala do konca, a temu ni tako. V 31.minuti našo obrambo preigra Skuhala. Iz igre vrže kapetana Jerebica, naposled strelja, a Cigut brani. V 32.minuti pri predložku Andrejeka žogo deloma blokira Zelljkovič in skorajda bi konča v lastni mreži domačinov. V 41.minuti sledi še ena fantastična situacija za našo ekipo. Balažic pošlje predložek z desne strani, žoga leti za domačo obrambo, nanjo pa na oddaljenejši vratnici naleti Tompa, a jo pošlje mimo vrat. Tudi ob odhodu na odmor ostane pri minimalni prednosti za našo ekipo.

1:1 Virag (53.minuta)

V 53.minuti pa sledi “hladen tuš” za našo ekipo. Domačini namreč pred Marcela Horvata izvedejo predložek iz kota, v kazenskem prostoru pa Luka Virag z neposredne bližine z glavo izenači na 1:1. 

Po prejetem zadetku naša ekipa ne najde prave igre. Trener Vori izvede tudi nekaj menjav, zaradi poškodbe igre zapusti tudi David Copot. Končni rezultat tekme dobesedno visi v zraku vse do 81.minute…

1:2 Režonja (81.minuta)

V 81.minuti pa naša ekipa kombinira desno od domačega gola. Jerebic pošlje predložek za domačo obrambo in pred golom se znajde rezervist, mladi Žan Režonja. Ta žogo pošlje mimo Litropa in našo ekipo povede v vodstvo z 1:2. 

Režonja še enkrat prodre pred gol domačih sredi 88.minute, a mu Litrop poskus tokrat ubrani. V 90.minuti za domače z glavo poskuša še rezervist Blaž Horvat, a poskus ubrani Cigut in tako ostane pri zmagi naše ekipe, ki se je na gostovanju pri naših vzhodnih sosedih spet dodobra namučila, a pred 200 glavo publiko kljub vsemu uspela slaviti. To nedeljo v ŠRC Odranci prihajajo Gančani.

D.Č.