OBČINA ODRANCI

Proti Gančanom kar dva rezultatska preobrata in naposled sklonjene glave naše ekipe

Naša članska ekipa je klonila še tretjič v tokratni sezoni PNL. Če je po izteku polovice obračuna proti Gančanom izgledalo, da bodo naši fantje tekmo uspešno pripeljali do konca in se veselili novih točk, je v nadaljevanju sledil popoln preobrat gostov, ki so bili v pokalnem obračunu tudi blizu skalpa proti soboški Muri. 250 gledalcev je v ŠRC Odranci videlo kar 7 zadetkov in kar dva rezultatska preobrata. Naposled pa sklonjene glave naše ekipe. 

Prvo priložnost na obračunu si sicer pripravi naša ekipa, ko v 11.minuti Vori z 20m strelja, Zorko brani.

0:1 N.Houbar (16.minuta)

Toda že v 16.minuti sledi hladen tuš za našo ekipo. Gostje z globinsko podajo levo od gola v prostor pošljejo Bunderlo, pri čemer močno zadiši po prepovedanem položaju. Sledi podaja Bunderle na rob kazenskega prostora do prostega Niko-ja Houbarja, ki s strelom pod prečnik Gančane povede v vodstvo z 0:1. Cigut je sicer na žogi, a malenkost prekratek za preprečitev vodstva gostov.

1:1 Vori (25.minuta)

Na srečo je odgovor naše ekipe na dogajanje dokaj hiter. Po prekršku nad Juretom Lukačom sledi prosti strel za našo ekipo kakih 20m od gola gostov. Izvajalec je Tomas Vori, ki žogo neubranljivo močno pošlje pod prečnik gola gostov in rezultat je poravnan na 1:1.

2:1 L.Lukač (34.minuta)

V 34.minuti sledi preobrat naše ekipe. Balažic pošlje predložek z desne strani na oddaljenejšo vratnico, kjer poskuša Vori. Strel je sicer blokiran, žoga pa v gneči nekako pride do Luke Lukača, ki jo mimo Zorka potisne v mrežo za vodstvo naših z 2:1.

3:1 Vori (37.minuta)

Tri minute pozneje se vnovič trese mreža gostov. Prosti strel za naše tokrat desno, nekoliko s strani, izvajalec pa vnovič Tomas Vori. Tokrat sledi strel po tleh, ki sicer bolj zgleda podaja, a se žoga mimo številnih nog nekako odbije in konča v mreži. Naša ekipa vodi s 3:1.

V 45.minuti sicer Bunderla nevarno poskusi, strelja mimo vrat, a na odmor naša ekipa gre z “varno prednostjo”

V nadaljevanje bolje krenejo gostje. Niko Hobar ima v 48. in 50.minuti dve zreli priložnosti na povsem identičen način. Predložek z desne in strel z roba kazenskega prostora dvakrat kar z nogama ubrani Cigut. 

3:2 Tivadar (51.minuta) – enajstmetrovka

V 51.minuti gostje pridejo do znižanja. Po prekršku Nina Lorbeka enajstmetrovko izkoristi kapetan Tivadar in Gančane vrne v igro. 

V 58.minuti po podaji iz kota Šinkec z glavo meri čez gol. Sledijo mirne minute, ko se dogaja bore malo. Naša klop izvede nekaj menjav, ki pa ne spremenijo situacije na igrišču. V 80.minuti Vori s strelom s 16m meri mimo vrat. V 82.minuti Cigut ubrani odličen zavrtinčen strel Berdena.

3:3 Berden (86.minuta)

Štiri minute pred iztekom rednega dela gostje izenačijo. Po akciji pred našim golom je žoga odbita s strani Kristjana Horvat, nanjo naleti Berden in rezultat poravna na 3:3.

3:4 Bunderla (89.minuta)

Pravi šok za našo ekipo sledi v 89.minuti. Naša ekipa sicer napada prek Vorija, ki je pred kazenskim prostorom gostov pod prekrškom, a sodnik Čontala meni drugače in igro pušča naprej. Gostje ukradejo žogo in sledi dolga podaja na Bunderlo, ki krene proti golu v dvoboju s Kristjanom Horvatom, ki napadalca gostov ovira praktično brez pomoči soigralcev. Naposled dvoboj dobi Bunderla in s strelom na krajšo vratnico Gančane povede v vodstvo s 3:4.

Naša ekipa se več ne uspe vrniti in se mora sprijazniti s tretjim prvenstvenim porazom, ki je še toliko bolj boleč, saj je naša ekipa ob polčasu vodila z navidez “varno” prednostjo. Tekmo so Gančani naposled dobili na način, ki je našo ekipo krasil kar nekaj zadnjih let, torej po rezultatskem preobratu. Sedaj bo potrebno močno strniti vrste najprej na gostovanju v Radencih, ki sledi to soboto. Spodrsljaj je tokrat preprosto nesprejemljiv.

D.Č.

Foto: Boštjan Rous

Več Fotografij: TUKAJ