OBČINA ODRANCI

Za konec prvenstvene jeseni zmaga nad Puconci!

Za člansko ekipo je jesenski del sezone 2022/23 v Pomurski nogometni ligi. Čeprav so bili apetiti višji, je končna bilanca polovice sezone 3.mesto na razpredelnici ob 9 zmagah in 3 porazih. Ekipa je uspela dobiti tudi zadnji obračun jeseni, saj je na domačem terenu pred 100 gledalci v spremenljivem in vetrovnem sobotnem popoldnevu ugnala zadnjeuvrščene Puconce s po golom na polčas. Igra tudi tokrat ni bila ravno navdušujoča, čeprav je naša ekipa skozi vso tekmo oblegala gol gostov. 

Naši prvič resneje zapretijo v 22.minuti, ko strel Kranjeca ubrani vratar gostov, odbitek pa z neposredne bližine Tompa pošlje mimo gola. V 32.minuti Forjan brani nov poskus Kranjeca z 20m. V 32.minuti po podaji iz kota Tomasa Vorija z glavo mimo vrat meri Kristjan Horvat. V 35.minuti sledi odložena žoga Luke Lukača Tompi in vnovič strel mimo gola. 

1:0 Tompa (38.minuta)

V 38.minuti se vendarle trese mreža gostov. Po zavrnjeni žogi Vorija gostje podajo blokirajo, Tompa pa z glavo vendarle zadane za vodstvo naše ekipe z 1:0. Pri minimalnem vodstvu naše ekipe se konča tudi prvi del igre.

Nadaljevanje ponudi podobno sliko na igrišču. V 56.minuti predložek Tompe z desne strani Kranjec zaključi z udarcem z glavo, žoga se močno od tal odbije čez gol. Minuto pozneje po predložku Jerebica vnovič poskuša Kranjec, Forjan brani.

2:0 Titan (89.minuta)

Na nov zadetek gledalci morajo počakati vse do 89.minute. Naša ekipa izvede prosti strel 20m od gola gostov zaradi prekrška. Izvajalec je Titan, ki strel odlično odmeri, Forjan je sicer na žogi, jo odbija v prečnik, a je strel preprosto precizen in konča v mreži gostov za 2:0.

Zadetek Gorana Titana za 2:0 (VIDEO)

Gostje tekmo zaključijo z igralcem manj, saj rdeči karton v 91.minuti prejme Nejc Jan Matis, naša ekipa pa tekmo varno pripelje do konca in jesen zaključi z zmago. Ekipo to sredo čaka bistveno težje, oz. bolje rečeno najtežje delo te jeseni, saj se bo na gostovanju v 3.krogu pokala Pivovarne Union zoperstavila jesenskemu prvaku 2.SNL, ekipi Rogaške.

D.Č.