OBČINA ODRANCI

PRIJATELJSKE TEKME: Odlična predstava kronana z zmago nad tretjeligašem iz Ljutomera

Igrišče z UT v Beltincih
Sreda, 22.02.2023 ob 19.00
Gledalcev: 50
Glavni sodnik: Kovač Anton
Postava Odranci:
Serec, Štornik, Copot, Balažic, Sukič, Raduha P., Hren, Vori, J.Lukač, Kranjec, Graj L.
Igrali so še:
Lorbek, Tompa, Graj D., Horvat K., Horvat P., Raduha R., Režonja, Vinkovič
TRENER: Mitja Erniša, POM.TRENERJA: Dejan Sreš

ODRANCI – AVTO RAJH LJUTOMER 5:1 (2:1)

Strelci Odranci: Vori (28), Hren (42), Horvat P., (53,71), Copot (74)

Druga prijateljska tekma naše članske ekipe v tokratnih zimskih pripravah je ponudila povsem drugo sliko, kot na prvem testu proti hrvaškemu nasprotniku Pitomači. Varovanci trenerja Erniše so moči odmerili s tretjeligašem Avto Rajh Ljutomerom in prikazali všečno nogometno predstavo, polno borbenosti, teka in agresivnosti. Že od prve minute so fantje krenili odločno, v 9.minuti Jure Lukač ni uspel izkoristiti lepe asistence Vorija in meri čez gol. Erniša je prisiljen kmalu zamenjati Sukiča, ki po trku začuti bolečino v levi stegenski mišici, zamenja ga Kristjan Horvat. V 10.minuti pa hladen tuš za našo ekipo po vzpodbudnem začetku. Nekaj nepazljivosti v naši obrambi, globinska žoga in strel mimo Sereca za vodstvo Ljutomerčanov z 0:1. V 16.minuti Jure Lukač meri z glavo po predložku Kranjeca, vratar brani. V 22.minuti Luka Graj po asistenci Raduhe meri čez gol. V 28.minuti pa v protinapad krene Vori in praktično v solo prodoru odlično odmeri plasirani strel na oddaljenejšo vratnico, vratar je brez moči, rezultat pa poravnan na 1:1. Pri gostih je vseskozi še najbolj nevaren Skuhala ki predvsem po levi strani dvakrat nevarno zapreti. V 42.minuti pa naša ekipa povede z 2:1. Po desni prodre Luka Graj in s povratno podajo najde Hrena, kateri žogo preusmeri v mrežo za vodstvo ob polčasu z 2:1.

V nadaljevanju Erniša zamenja začetno enajsterico in na zelenico pošlje sveže moči, ki tehtnico dodatno prevesijo v korist naše ekipe. Gostje so hitro zaradi poškodbe prisiljeni zamenjati vratarja, naša ekipa pa v 53.minut povede s 3:1. Prosti strel izvede David Graj, predložek pa v gneči najbolje izkoristi Patrik Horvat in zadane za 3:1. V 66.minuti je na delu nekdanji odlični napadalec naše ekipe David Vinkovič, ki se je ekipi vnovič pridružil v želji po treningih in gibanju. Prodor po desni strani in podaja za obrambo gostov je kot nalašč “darilo” za Tompo, kateri pa strelja mimo vrat, kljub odlični poziciji. V 71.minuti po predložku iz kota Hrena Patrik Horvat z glavo zadane za 4:1 in praktično odloči obračun. V 74.minuti po podaji Hrena na desni strani asistira P.Horvat na rob kazenskega prostora, kjer je osamljen Copot. Sledi strel proti golu gostov, žoga se odbije in konča v mreži za končnih Odranci – Avto Rajh Ljutomer 5:1.

 

IZJAVA PO TEKMI:

Niko Tompa: “Po drugi prijateljski tekmi se že vidi drugačen pristop, ki ni viden samo na tekmi, ampak tudi na treningih, saj so fantje motivirani in željni igre. Dobro je tudi dejstvo, da je konkurenca na vsakem igralnem mestu in se je za mesto potrebno boriti. Glede tekme z Ljutomerom sem bistveno bolj zadovoljen z igro, kot proti Pitomači, ki nas je dodobra prizemljila. Rezultat na teh tekmah sicer ni bistvenega pomena, ampak je lepo, ko zmagaš s 5:1. Naše okrepitve so dvignile naš nivo igre in nasploh, predvsem Patrik (Raduha op.p) je dodatno dvignil mentaliteto igralcev in vnovič kaže, kakšen motivator ekipe je. Vidi se tudi dober obisk treningov in pripravljenost na igro, katero zahteva oba naša trenerja. Verjamem, da če bomo tako nadaljevali s treningi in disciplino, se nam ni za bati glede doseganja zastavljenih ciljev. Celotni ekipi pa želim čim manj poškodb in da oddelamo te pol sezone, tako, kot smo se zmenili in dokažemo, kakšne kvalitete imamo, saj ekipa dvigne posameznika!

 

Fotografije s tekme: TUKAJ

D.Č.