OBČINA ODRANCI

PRIJATELJSKE TEKME: Prepričljiva zmaga nad Olimpijo iz Dolge vasi!

ŠRC ODRANCI
Sobota, 25.02.2023 ob 14.30
50 gledalcev
Glavni sodnik: Pintarič Zlatko (Črenšovci)
Postava Odranci:
Cigut, Copot, Balažic, Raduha P., Režonja, Horvat K., Graj L., Štornik, Hren, Graj D., Kranjec
Igrali so še:
Serec, Lorbek, Vinkovič, Vori, Tompa, Horvat P.
TRENER: Mitja Erniša, Dejan Sreš (pom.trenerja)

 

ODRANCI – HUNGARIKUM OLIMPIJA DOLGA VAS 7:1 (3:0)

Strelci: Hren (9), Balažic (18), Vinkovič (42,78,81), Tompa (70-11m), Imre M. (72-AG); Kociper (75)

 

Tretja v seriji prijateljskih tekem se je končala z drugo pripravljalno zmago naše članske ekipe, ki je proti Olimpiji iz Dolge vasi dominirala skozi vso srečanje in poleg 7 zadetkov zapravila še kopico priložnosti. Trenerski dvojec Erniša-Sreš sta v primerjavi s sredino tekmo proti Ljutomeru premešala začetnih enajst, priložnost za igro pa so dobili vsi razpoložljivi igralci. Naša ekipa je povedla sredi 9.minute, ko je po prostem strelu Hrena z leve strani vratar gostov nerodno posredoval in žoga je končala v mreži za 1:0. V 11.minuti je s strelom poskušal Kranjec, a meril mimo vrat. V 18.minuti sledi podvojitev domačega vodstva. Po podaji Režonje na desno stran Balažicu, sledi strel slednjega na oddaljenejšo vratnico in vodstvo z 2:0. Naša ekipa prvi del igre zaključi pri vodstvu s 3:0, ko po odbiti žogi zadane David Vinkovič, ki sredi 1.dela zamenja L.Graja.

V nadaljevanju naša ekipa tudi z igralci s klopi še naprej vodi igro. V 49.minuti po povratni podaji Hrena z roba kazenskega prostora strelja Vori v vratarja gostov. V 50.minuti po predložku Lorbka z desne strani Tompa z glavo meri čez gol. V 70.minuti po prekršku nad Vorijem naša ekipa zastrelja belo točko. Uspešen izvajalec za 4:0 je Niko Tompa. V 72.minuti po predložku Tompe z desne strani za 5:0 Matej Imre zadane lastno mrežo. Dve minuti kasneje Kranjec zatrese vratnico, akcija se nadaljuje s povratno podajo Kranjeca Vinkoviču. ki strelja mimo vrat. Gostje po globinski podaji v 75.minuti prek Kocipru znižajo rezultat na 5:1, a v 78. in 81.minuti še dvakrat v polno meri Vinkovič. Najprej po po odbiti žogi in nato še s strelom mimo vratarja za svoj hattrick in končnih 7:1.

V nadaljevanju prijateljskih tekem našo ekipo čakata dva tuja nasprotnika. Najprej Venera iz Hrvaške, nato še Neuhaus iz Avstrije.

D.Č.

Izjava po tekmi:

Ivo Balažic: “Kažejo se prvi rezultati dobrega dela v teh pripravah. Moramo nadaljevati v tem tempu, če želimo doseči cilj, ki smo ga zadali, to je osvojitev 1.mesta in uvrstitev v tretjeligaški rang tekmovanja. V fazi ofenzive moramo v nadaljevanju izboljšati še izvedbo zaključkov, saj še vedno zapravimo kopico priložnosti, v fazi obrambe pa ostati bolj zbran skozi vso tekmo, da ne bomo v prvenstvu kaznovani zaradi malenkosti”.