OBČINA ODRANCI

PRIJATELJSKE TEKME: “Minimalna zmaga nad Neuhausom iz Avstrije”

ŠRC ODRANCI

Sobota, 11.03.2023 ob 14.30

Gledalcev: 40

Glavni sodnik: Zlatko Pintarič (Črenšovci)

 

Postava Odranci:

Cigut, Štornik, Copot, Hren, Raduha P., Vori, Kranjec, Lukač J., Lukač L., Horvat P., Balažic

Igrali so še:

Serec, Lorbek, Režonja, Tompa

TRENER: Mitja Erniša, Dejan Sreš (pomočnik trenerja)

ODRANCI – USV NEUHAUS 1:0 (0:0)

Strelec: Luka Lukač (80)

Peto, v seriji prijateljskih tekem je naša ekipa odigrala vnovič proti tujemu nasprotniku, tokrat ekipi USV Neuhausa iz sosednje Avstrije. Tudi tokratni prijatejski obračun je ekipa odigrala v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj jo desetkajo lažje poškodbe nekaterih členov ekipe. Naša ekipa je sicer dominirala skozi celotno srečanje, si pripravljala priložnosti, a mrežo nasprotnika zatresla le enkrat. Prvo priložnost na tekmi, ki jo je zaznamovala agresivna, na momente tudi “groba” igra obeh nasprotnikov si je naša ekipa priigrala v 9.minuti, ko je po dolgi žogi Kranjec v lepi situaciji poskusil s strelom nekoliko levo od gola, a je vratar gostov poskus ubranil. Nova resnejša priložnost za našo ekipi je prišla tik pred koncem prvega dela, natančneje v 45.minuti, ko je po podaji z desne strani meril Jure Lukač, a je bil tudi tokrat vratar gostov uspešnejši.

V 55.minuti je s povratno podajo Patrik Horvat odlično našel Vorija. Tudi strel slednjega vratar ubrani. V 61.minuti vratar gostov z obrambo uspešno ubrani še odličen poskus Luke Lukača iz prostega strela. V 67.minuti po predložku iz prostega strela Vorija Tompa z glavo meri čez gol. Edini zadetek na obračunu pade sredi 80.minute. Vori iz kota asistira do prostega Štornika, ki se odloči za podajo na “prvo”, v kazenskem prostoru pa je z glavo najspretnejši Luka Lukač in zatrese mrežo za 1:0. V 82.minuti ima odlično priložnost še Tompa, a mu vratar gostov tudi tokrat prepreči veselje ob povišanju vodstva. Prijateljski obračun se tako zaključi pri minimalni zmagi naše ekipe. Serija prijateljskih tekem se bo zaključila s sobotno “generalko” na domači zelenici proti Račam, članu 3.SNL-vzhod.

D.Č.

Izjava po tekmi:

David Copot: “Pozitivno je, da nismo prejeli zadetka in dali ta zadetek, kar je bilo na koncu dovolj za zmago. Bila je težka tekma, saj jo je vseskozi oviral in krojil veter. Moram pa se pripraviti na prvenstvo, saj pričakujemo, da nas bodo nasprotniki čakali in prežali na protinapade, mi pa bomo mogli igrati do vsega začetka in čimprej prebijati nasprotnike. Imamo še težave v igri, predvsem v smislu napačnih podaj, kar moramo še popraviti, morali pa bomo biti vseskozi agresivni in na podlagi tega kreniti v lov na vrh prvenstvene lestvice.