OBČINA ODRANCI

Kljub nebleščeči predstavi 5 zadetkov v mreži Veržeja!

Članska ekipa je v zdesetkani zasedbi odigrala obračun 14.kroga PNL, v katerem je v Veržeju iskala nove tri prvenstvene točke. V svoji nameri je naposled uspela, saj so domačini morali 5x po žogo v svojo mrežo. Je pa naša ekipa odigrala dva povsem različna polčasa in šele v zadnjih 20 minutah dokončno strla odpor domačinov. Težave s poškodbami so bile že pred tekmo, saj se je na ogravanju poškodoval Niko Tompa in obsedel na klopi, tik pred uvodnim sodniškim žvižgom ga je zamenjal David Graj, ki pravtako še ni povsem nared po poškodbi prepone. Na klopi sta ostala poškodovana Sukič in Vori, Hren zaradi zloma stopalnice in Štornika zaradi kvote rumenih kartonov, sta bila zgolj med gledalci, zaradi poškodbe narta je manjkal tudi Jure Lukač. 

S prvim polčasom naše ekipe v Veržeju nikakor ne moremo biti zadovoljni. Ekipa je igrala preprosto prepočasi, v igri ni bilo ideje, sledile so ponavljajoče se napake. V 6.minuti je po prostem strelu in predložku L.Lukača na oddaljenejši vratnici s strelom poskušal kapetan Raduha, a nastreljal domači blok. V 17.minuti je Copot z blokom preprečil poskus Kristjana Kepe-ja, v 20.minuti pa je na oddaljenejši vratnici David Graj ob domačem bloku meril mimo vrat. V 23.minuti je po hitrem protinapadu Kranjec meril s 16m, Farkaš je strel ubranil. V 39.minuti je po asistenci Lorbka s 16m poskušal Balažic, Farkaš je bil vnovič na mestu.

0:1 L.Lukač (45.minuta)- enajstmetrovka

Tik pred zaključnim žvižgom sodnika Boroviča za odhod na odmor domačini v svojem kazenskem prostoru s prekrškom zaustavijo Balažica. Sledi strel z bele pike, uspešen izvajalec pa Luka Lukač za minimalno prednost ob odmoru po bledi predstavi v 1.polčasu.

 

V 60.minuti tekme gostje poskusijo s predložkom z desne na Davida Kepe-ja, ki pride do strela v nevarni coni, a Cigut poskus ubrani. 

0:2 Raduha P. (70.minuta)

Domačinom nato nekoliko poidejo moči in naša ekipa ima več prostora in tudi dominira v igri. Sredi 70.minute Balažic izvede predložek iz prostega strela z leve strani. Domači čuvaj mreže Farkaš pri posredovanju odleti v prazno, na oddaljenejši vratnici pa Patrik Raduha izkoristi obilico prostora in žogo potisne v mrežo za podvojitev vodstva na 0:2.

Že v naslednji minuti z desne strani poskusi Režonja, Farkaš tokrat strel ubrani. V 75.minuti v solo prodor proti domačemu golu krene Lorbek, strel vnovič zaustavi Farkaš. V 78.minuti sledi predložek Balažica po prodoru po desni strani. Pred golom je osamljeni rezervist Vinkovič, ki nastrelja Farkaša in ostane pri 0:2.

0:3 Kranjec (80.minuta)

V 80.minuti se trese domača mreža. Globinsko podajo odlično izkoristi Kranjec in po seriji zapravljenih priložnosti v zadnjem obdobju s strelom mimo vratarja Farkaša našo ekipo popelje v vodstvo z 0:3.

0:4 Balažic (85.minuta)

5 minut kasneje se med strelce vpiše tudi Ivo Balažic, ki po napačnem izbijanju vratarja Farkaša strelja z razdalje na prazno domačo mrežo in vodstvo naših viša na 0:4.

0:5 L.Graj (86.minuta)

Minuto kasneje še peti zadetek v domači mrežo. Tokrat lep predložek Lorbka z desne strani izkoristi še Luka Graj in postavi končnih Veržej-Odranci 0:5.

Naša ekipa tako vknjiži 11 prvenstveno zmago na obračunu, na katerem ni blestela. Na praznični konec tedna bo naša ekipa na delu v sobotnem terminu, kjer bo 8.4.2023 ob 16.00 odigrala prvi spomladanski prvenstveni obračun na domačem terenu. V derbiju kroga se bo pomerila proti Polani.

D.Č.

IZJAVA PO TEKMI:

Patrik Raduha: “Za nami je tekma z Veržejem, o katerem smo se veliko pogovarjali na treningih med tednom, da si preprosto ne smemo dovoliti podcenjevanja nasprotnika. Veržej se je postavil v obrambno formacijo, prežal na protinapade in imel 2-3 situacije, katere smo uspešno preprečili. Izvedba 1.polčasa je bila z naše strani slaba, igrali smo preprosto prepočasi, žoga je krožila prepočasi in nismo prebijalo po bokih, kot smo se sprva dogovorili. Ne glede na to smo ob koncu polčasa zadeli iz bele pike in nasprotnika mogoče na nek način psihično zlomili. Med polčasom smo se zmenili, da moramo zaigrati podjetneje, ter hitreje in smo v nadaljevanju to tudi storili. S tem smo domačine ugnali tudi fizično, saj se je videlo, da so padli v igri, kar je na nek način odločilo. Gremo naprej, resda so slavili z 0:5 in je bila tekma težka, ampak nismo bili pravi. Pred nami je tekma proti Polani in podobne predstave si ne smemo privoščiti, saj bomo v tem primeru imeli težave. Morali bomo biti na 120%, maksimalno skoncentrirani in iti “na glavo”.