OBČINA ODRANCI

Praznični derbi s Polano za konec prvega dela prvenstva!

Praznični konec tedna bo postregel s tekmami 15.kroga PNL, ki bodo hkrati zadnje dejanje prvega dela prvenstva. Po 15.krogu se namreč liga vnovič razdeli v ligo za prvaka in ligo za obstanek, nakar sledi še 7 prvenstvenih obračunov. Dvoboj v 15.krogu pa bo hkrati tudi prvi domači obračun za našo člansko ekipo to pomlad pred domačimi gledalci in to ne kakršen koli dvoboj, ampak obračun proti Polani, ki v zadnjem obdobju vseskozi upravičuje “sinonim” za derbi Pomurske lige in dvoboj, ki na tribune privablja največ gledalcev v tem tekmovanju.

Naša ekipa zaenkrat upravičuje zastavljene cilje v pripravah. Z dvema uvodnima zmagama varovanci trenerja Erniše še naprej držijo ulovljiv zaostanek proti Hotizi in so z zmago nad Veržejem v zadnjem krogu preskočili tudi Gančane in ekipa trenutno zaseda 2.mesto na lestvici s 7 točkami zaostanka za Hotizo, ki v svojih rezultatih še naprej ne popušča. Naši tokratni nasprotniki, ekipa Polane, so se v zadnjem krogu morali zadovoljiti z remijem proti “neugodnemu” Gradu. S tem so sicer ostali na 4.mestu lestvice, a se točkovno oddaljili od naše ekipe.

Toda derbiji so vseskozi “epizoda zase”. Med tednom smo za mnenje pred obračunom poprosili tudi vodjo mlajših selekcij našega kluba, Boštjana Graja, ki je imel kot zadnji med trenerji naše članske ekipe priložnost meriti moči proti Polani. “Pred nami je sobotni derbi Pomurske lige na domačem igrišču proti ekipi iz Polane. Naša ekipa je glede na lansko sezono, katero sem tudi sam na koncu sezone vodil, precej spremenjena glede igralskega kadra. Lansko sezono smo kljub okrnjeni zasedbi in z veliko težav tekom sezone prišli na domačem igrišču do zmage z rezultatom 3:2. Ekipa se je to sezono okrepila z nekaj izkušenimi in mladimi igralci, ki so pod taktirko odličnega trenerja g. Ernišo prikazali lepo igro na prejšnjih tekmah, zato v soboto doma pričakujem zmago in boj za osvojitev prvaka Pomurske lige”… se je razgovoril Boštjan, ki je v zadnji sezoni ob sila okrnjeni zasedbi na domačem terenu premagal Polano, takrat s sila zdesetkano zasedbo.

Na tekmah spomladanskega dela in s tem tudi na tokratnem obračunu proti Polani, pa pripravljamo tudi noviteto za vse gledalce na tekmi. Namreč na vsaki domači tekmi bomo izvedli t.i. “mini srečelov”, v katerem bomo izžrebali nagrade, ki jih bodo podarjali naši sponzorji. Pogoj za sodelovanju na srečelovu bo obisk tekme in s tem nakup vstopnice.

Razlogov za tokratni derbi proti Polani je torej ogromno! Vidimo se na praznično soboto ob 16.00 uri v ŠRC Odranci, kjer bomo derbi spremljali v živo.