OBČINA ODRANCI

Jure Lukač odločil napeti derbi proti Polani!

Derbi 15.kroga PNL proti Polani se je, tako kot je bilo za predvidevati, izkazal za napetega tudi tokrat. Derbi je kljub mrzlemu in vetrovnemu, ter nič kaj prijaznemu vremenu pospremilo 250 obiskovalcev v ŠRC Odranci, ki so naposled videli zgolj en zadetek in še na tega so morali čakati skorajda do izteka obračuna. Nekaj priložnosti tekom tekme je bilo sicer na vsaki strani, a se je igra, ki je bila sicer vseskozi agresivna, odvijala bolj kot ne med obema kazenskima prostora. Naša ekipa je tokratni derbi odigrala skorajda v kompletni zasedbi. Zaradi poškodbe je sicer manjkal Vori, med gledalci je ostal Luka Graj, v ekipo pa se je ekspresno hitro vrnil Luka Hren. 

Za precej vznemirjenja je v 11.minuti tekme poskrbel Balažic, ki se je odločil za strel z roba 16m in zadel prečnik polanskega gola. Naslednjo obetavnejšo situacijo spremljamo sredi 36.minute, ko po predložku Lorbka z desne David Graj z glavo meri mimo vrat. Tik pred odhodom na odmor, natančneje v 44.minuti pa sledi protinapad Polane. Naša ekipa je bila sicer prej v napadu, dišalo je po prekršku, katerega sodnik Kapun ni dosodil in sledil je hiter protiudar, v katerem se v priložnosti znajde kapetan gostov Rok Žalik. Slednji iz igre vrže tudi Štornika, kateremu spodrsne in meri oddaljenejšo vratnico, ob strelu pa se izkaže naš čuvaj mreže Bojan Cigut in strel ubrani. Mreži tako po polovici igre mirujeta.

Naša ekipa je v nadaljevanju, natančneje v 57.minuti prisiljena v nepričakovano menjavo, saj kapetan Patrik Raduha prejme neugoden udarec v predel hrbta. S tem igre ne more nadaljevati, na igrišču ga zamenja Luka Hren, ki se v ekipo hitro vrne po poškodbi stopalnice. Minuto pozneje ima naša ekipa lepo priložnost za vodstvo. Tompa asistira iz outa, po odbiti žogi gostov nevarno strelja Lorbek, a Šaruga brani, odbito žogo pa Patrik Horvat  z glavo pošlje čez gol. V 76.minuti nova obetavna situacija naših, tokrat asistenca Hrena na levo stran Luki Lukaču, ki poskusi s strelom mimo Šaruge, a slednji poskus ubrani. V 80.minuti po odbiti žogi iz kota meri čez gol. V 82.minuti sledi še lepša situacija pred golom gostov. Podaja Lorbka pred gol postane še nevarnejša zaradi vetra, na žogo naleti Tompa, a meri čez gol.

1:0 Jure Lukač (88.minuta)

V 88.minuti pa je naša ekipa slabih 20m od gola gostov zaustavljena s prekrškom. Sledi prosti strel naše ekipe, katerega izvajalec je naposled Jure Lukač. Sledi strel pod živim zidom gostov, ki odskoči, a žoga ob stiku z enim od igralcev dobi dodaten pospešek in se od vratnice odbije v gol za vodstvo naše ekipe z 1:0. 

Sledi napeti finiš tekme, v katerem gostje sredi 91.minute na igrišču ostanejo zgolj z deseterico, saj rdeči karton prejme Toni Horvat. Naša ekipa tekmo pripelje do konca in se veseli minimalne zmage na derbiju in s tem novih točk, ki imajo ob remiju Hotize proti Turnišču še dodatno vrednost. Spremljali smo napeti derbi, ki je bil prežet s psihološkim pritiskom, naša ekipa pa je s tem izpolnila prvotni cilj, to je 9 točk v treh uvodnih tekmah spomladanskega dela.

Prvenstvo se sedaj deli na ligo za prvaka in ligo za obstane, za začetek 2.dela pa našo ekipo čaka vnovična tekma pred domačimi gledalci in sicer proti 7-uvrščeni ekipi po 1.delu prvenstva. Naposled se je izkazalo, da bodo to sosedi iz Črenšovcev. Tako je v nedeljo pred nami še sosedski obračun, tekma v ŠRC Odranci bo v nedeljo 16.04.2023 ob 16.30 uri.

D.Č.

 

IZJAVA PO TEKMI:

Strelec edinega zadetka na tekmi, Jure Lukač: ” Vedeli smo, da bo to težka tekma, konec koncev gre za derbi. Gostje so nam sicer poskušali vsiliti svoj način igre, a mislim, da smo se jim dobro zoperstavili, držali smo žogo v svoji posesti in bili nevarnejši. Za to smo bili nagrajeni, enkrat daš gol, pa čeprav v zadnjih minutah tekme. Imamo širok kader in lahko brez težav kadarkoli s klopi osvežimo ekipo, ter tako tudi v 2.polčasu in izdihljajih tekme lahko pariramo tekmecu.” 

Fotogalerija s tekme:
FACEBOOK NK ODRANCI – TUKAJ
VESTNIK.si – TUKAJ