OBČINA ODRANCI

Zmaga nad Čardo na tekmi preobratov!

Nedeljski predpraznični obračun 18.kroga PNL med Odranci in Čardo je navdušil dobrih 300 gledalcev v ŠRC Odranci. Ti so spremljali tekmo kar dveh rezultatskih preobratov, obdobja sila ostre in napadalne igre in dvoboj dveh nasprotnikov, ki v svojih vrstah imata kvalitetne posameznike. Naša ekipa je dvoboj odigrala brez kapetana Raduhe, ki je obsedel na klopi zaradi poškodbe, ter napram tekmi z Gradom zaradi rdečega kartona tudi brez Davida Copota. Kapetanski trak je pripadel Niko-ju Tompi, Copota je v začetni enajsterici zamenjal Kristjan Horvat. 

Naša ekipa je sicer obračun pričela precej odločno in sredi 3.minute imela priložnost. Po globisnki podaji Kranjeca, je bil v situaciji za dosego zadetka kapetan Tompa, a mu je veselje preprečil vratar Erjavec.

1:0 Kranjec (11.minuta)

Sredi 11.minute pa vodstvo naše ekipe. Hren po podaji iz kota asistira do Štornika. Gre za uigrano kombinacijo, a se Štorniku poskus predložka ne posreči, žoga je s strani gostov odbita, a le do Kranjeca, ki 20m desno od gola odlično strelja in zadane zgornji kot oddaljenejše vratnice gola Čarde, naša ekipa vodi z 1:0.

Če je bil začetek naše ekipe vzpodbuden, pa je bilo nadaljevanje 1.polčasa vse prej kot to. Naša ekipa je v igri popustili in gostje so prevzeli vajeti igre. V 19.minuti je sila razpoloženi Patrik Žekš na levi strani iz obrata meril mimo vrat. V 20.minuti je Kristjan Horvat izgubil žogo v sila nevarni coni, Atanasov na srečo mimo gola. V 30.minuti priložnost za varovance Mitje Erniše, dolgo žogo Balažica Luka Lukač nastrelja v blok gostov. 

1:1 Patrik Žekš (40.minuta)- enajstmetrovka

V 40.minuti pa Aleš Štornik stori prekršek v svojem kazenskem prostoru in sledi enajstmetrovka za goste. Uspešen izvajalec je Patrik Žekš, rezultat pa poravnan na 1:1.

1:2 Patrik Žekš (44.minuta)

Tik pred iztekom prvega dela igre pa sledi “hladen tuš” za našo ekipo. Na levi strani naši obrambi pobegne Atanasov in pošlje predložek pred kazenski prostor naše ekipe, kjer je na oddaljenejši vratnici najspretnejši Patrik Žekš, ki še drugič premaga Ciguta in Čardi zagotovi preobrat in prednost pred odhodom na odmor. 

Gostje so nevarni tudi v samem začetku 2.polčasa. V 46.minuti namreč Patrik Žekš s prostega strela zatrese tudi prečnik, naša ekipa pa potrebuje še 10 minut, da njena igra vendarle pride bolj do izraza. Gostje med tem poskušajo z agresivno presing igro ogrožati vrata naše ekipe. V 54.minuti Lorbek žogo vrača vratarju Cigutu, ki predolgo čaka z izbijanjem žoge, Atanasov izbito žogo celo blokira, a okroglo usnje leti mimo gola. Minuto pozneje Atanasov še enkrat poskuša, tokrat iz obrata, vnovič mimo gola.

2:2 David Graj (58.minuta)

Medtem trener Erniša Tomasa Vorija zamenja z Davidom Grajem in v 58.minuti naša ekipa poravna rezultat. Predložek Hrena z leve strani, žoga je izbita s strani gostov, a le do Davida Graja, ki jo potisne v nebranjeni del mreže za izenčanje na 2:2.

Nato naša ekipa zaigra podjetneje, gostom malce poidejo moči. V 64.minuti Tompa odvzame žogo desno od gola in pošlje predložek pred gol Kranjecu, a je predložek premočan, Kranjec je sicer na žogi, a strel krene čez gol. V 76.minuti Tompa po globinski podaji meri čez gol. 

3:2 Tompa (87.minuta)

Tri minute pred iztekom rednega dela pa se vnovič trese mreža Čarde. Tokrat z roba 16m prostora Patrik Horvat poskuša s strelom. Žogo sicer ne zadane najbolj in strel postane bolj podaja po tleh, ravno do Tompe, ki jo preusmeri v gol za vodstvo naše ekipe s 3:2.

To prednost naša ekipa uspe zadržati do zadnjega sodnikovega žvižga in se veseliti pomembnih treh točk, ki so bile težko prigarane, proti dobremu in tokrat tudi razpoloženemu nasprotniku iz Martjanec.

D.Č.

IZJAVA PO TEKMI:
Niko Tompa, tokratni kapetan ekipe: “Vedeli smo, da bo to težka tekma proti nasprotniku, ki igra lepi nogomet in postavi “avtobusa” na 16m-prostor, kot večina ekip proti nam. V 1.polčasu smo postavitev prilagodili igri nasprotnika. Sicer smo hitro zadeli, a nam ta postavitev ni odgovarjala, za kar smo prejeli tudi dva zadetka. Med polčasom smo se zmenili, da bomo igrali agresivneje, denimo kot proti Ljutomeru in Račam v pripravah, torej z mislijo, samo zmagati. Fantje so kljub vsemu dokazali, da so iz pravega testa, saj se proti tako razpoloženemu in tudi dobremu nasprotniku rezultatsko vrniti in zmagati, ni enostavno. Upam, da v takšnem tempu prvenstvo izpeljemo do konca. “Še smo v igri!”

VEČ FOTOGRAFIJ: TUKAJ