OBČINA ODRANCI

Visoka in pomembna zmaga na gostovanju proti Polani!

Naša ekipa je v 19.krogu PNL odlično opravila z derbijem proti Polani. Če je prvi medsedbojni obračun proti “rivalu” v spomladanskem uvodu dobila s tesnih 1:0 na domači zelenici, je tokrat v gosteh pred nekaj več kot 250 gledalci s petimi zadetki napolnila mrežo domačinov. Odločujoč je bil nalet naše ekipe v nadaljevanju in trije dani zadetki v razmaku 4 minut. Naša ekipa je sicer tudi prvi del igre odigrala z željo po hitrem zadetku, a sta mreži do odmora mirovali.

V 9.minuti je Balažic z desne strani lepo prenesel predložek na levo stran, kjer je proti golu krenil Kranjec, meril s strani, a mu Šaruga strel brani. V 16.minuti zapretijo tudi domačini. Predložek z leve strani Rok Žalik z glavo pošlje v naročje vratarja Ciguta. V 26.minuti naša ekipa kombinira na roba 16m prostora domače ekipe. L.Lukač asistira do Tompe, slednji pa meri čez gol, pri čemer z dotikom k temu pripomore tudi vratar Šaruga. V 42.minuti sledi predložek Sukiča z leve strani na oddaljenejšo vratnico, kjer osamljeni Vori z glavo meri čez gol in ekipi kreneta na odmor pri uvodnih 0:0.

0:1 Vori (53.minuta)

Nadaljevanje naša ekipa prične še podjetneje. Sredi  53.minuti sledi “juriš” proti domačemu golu v režiji Tomasa Vorij-a. Slednji prodre skozi sredino in krene proti kazenskemu prostoru domače ekipe. Sredi 20m od gola se odloči za neposredno strel na gol, ki je praktično neubranljiv in konča tik pod prečnikom domačega gola. Naša ekipa z lepim zadetkom povede z 0:1.

0:2 Kranjec (55.minuta)

Napadi naše ekipe se nadaljujejo, domača mreža se vnovič trese sredi 55.minute. Dolgo podajo Balažica izkoristi Kranjec in žogo pošlje mimo vratarja Šaruga za podvojitev vodstva, na 0:2.

0:3 Luka Lukač (57.minuta)

Sredi 57.minute semafor kaže že 0:3. Naša ekipa kreira nov napad in pošlje žogo v prostor Luki Lukaču, malce levo od gola. Slednji krene sam proti golu, pri čemer preigra tudi vratarja Šarugo in s strelom na prazna vrata vodstvo naše ekipe poviša na 0:3.

Sredi 62.minute sledi nova obetavna akcija naših, tokrat po desni strani prodre Sandi Sukič in s povratno podajo najde prostega Lukača, katerega poskus pa Šaruga ubrani.

0:4 Tompa (72.minuta)

Podobna akcija sledi dve minuti pozneje, za razliko od prejšnje pa se še četrtič trese domača mreža. Tokrat pobeg in povratna podaja Vorija, vnovič po desni strani, strel Tompe na oddaljenejšo vratnico pa konča v mreži za 0:4.

Še v isti minuti na nasprotni strani s strelom z 20m poskuša Rok Žalik, a čez gol.

0:5 Vinkovič (80.minuta)

10 minut pred iztekom rednega dela naša ekipa dokončno zapečati visoko zmago nad Polano. Globinsko podajo Hrena s strelom mimo Šaruge v gol pretvori rezervist David Vinkovič za končnih Polana – Odranci 0:5.

Domačini sicer čisto ob koncu poskušajo z dvema streloma še ogroziti vrata Ciguta in vsaj znižati rezultat, a oba poskusa končata s streloma čez gol. Naša ekipa se tako razveseli pomembne in hkrati tudi visoke zmage, ki ima ob prvem porazu vodilne Hotize v prvenstvu še dodatno vrednost. Prednost Hotižanov namreč 3 kroga pred koncem prvenstva vnovič znaša 5 točk.

D.Č.

IZJAVA PO TEKMI:

Dejan Sreš, pomočnik glavnega trenerja: “Danes smo v Veliki Polani pripravili eno lepo nedeljo za vse navijače Odrancev. Skozi celotno srečanje smo bili boljši nasprotnik, predvsem v drugem polčasu. Dobro smo delovali tudi v prvem delu igre, si pripravili tri zrele priložnosti, a nismo zadeli, pri čemer pa moram pohvaliti tudi nasprotnika, ki se nam je dobro upiral. V nadaljevanju smo še bolj pokazali, kakšen je karakter te ekipe, 5x zatresli domačo mrežo in zanesljivo zmagali. S to zmago gremo naprej. Upamo, da bomo veselje našim navijačem vnovič pričarali že to nedeljo na domačem terenu proti Gančanom.