OBČINA ODRANCI

Zimske priprave vstopajo v zadnjo fazo, za ekipo je že 6 pripravljalnih tekem

Naša članska ekipa se še naprej pripravlja na nadaljevanje sezone PNL, kjer bo napadla prvo mesto. A še pred začetkom nadaljevanja prvenstva, ki se bo s 13.krogom za našo ekipo pričelo v nedeljo, 24.03.2024 z gostovanjem pri sosedih na Bistrico, je pred ekipo še kar nekaj treningov in tudi dve prijateljski tekmi.

Ekipa je priprave pričela 01.02.2024 in kmalu že odigrala prvo prijateljsko tekmo proti mladincem Nafte in bila poražena s 3:4. Bolje je bilo na drugem pripravljalnem obračunu na Hrvaškem proti Veneri, kjer so fantje zmagali z 2:4. Sledila je precej dobra predstava proti mladincem Mure, a vseeno poraz z 1:2 v M.Soboti. Srečanje na Ptuju proti tretjeligašu Podvincem je bilo eno najboljših v dosedanjem poteku priprav. Zmaga z 1:4 je bila povsem zaslužena in nagrada za dobro predstavo. Vmes je bilo odigrano še srečanje proti mladincem Ljutomera v Radencih in zanesljiva, ter pričakovana zmaga z 0:7. Zadnji pripravljalni obračun proti članski ekipi Avto Rajh Ljutomer-a je ekipa izgubila z 1:4 in ni ponovila dobre predstave proti Podvincem.

Izven kadra sta zaenkrat kapetan Patrik Raduha, ki okreva po operaciji kile in je pred njim še dva tedna mirovanja. Zaradi poškodbe prepone je zadnje tekme in treninge izpustil tudi David Copot, ki pa se ekipi ta teden vnovič pridružuje, Ostali so zaenkrat zdravi in na srečo nepoškodovani. Upajmo, da temu tako tudi ostane.

Poleg treningov, ki do začetka prvenstva še sledijo, bo ekipa odigrala še dva prijateljska obračuna. Prvega v soboto, 09.03.2024 proti NK Ormož v gosteh, generalka pred nadaljevanjem prvenstva sledi v nedeljo, 17.03.2024 v domačem ŠRC-ju proti Rakičanu.

Dosedanji potek priprav in prijateljskih tekem je pomočnik glavnega trenerja Dejan Sreš ocenil takole:” Če potegnemo črto pod prvi mesec priprav, smo lahko zadovoljni. Zadovoljni smo tako z obiskom treningov, kot tudi z izplenom prijateljskih tekem. Fantje trenirajo zavzeto, s ciljem napasti 1.mesto na lestvici. Upam, da se bo takšen tempo nadaljeval, seveda v prvi vrsti, da bodo vsi zdravi in brez poškodb lahko pričeli z nadaljevanjem prvenstva. Smo pa dosedanje prijateljske tekmo odigrali dobro, se pa je na zadnji tekmi proti Ljutomeru poznala utrujenost in so do izraza prišle težke noge.”