OBČINA ODRANCI

Do zmagi nad Gančani krepko v sodnikovem podaljšku, tekmo močno zaznamovala voda na igrišču!

Pravzaprav do prihoda sodnikov sploh ni bilo jasno, ali obračun 20.kroga proti Gančanom sploh bo. Stoječa voda na našem igrišču namreč ni obetala čisto nič dobrega, naposled je sodniška delegacija presodila, da so pogoji dovolj regularni za tekmo in ta je bila odigrana. Obe ekipi sta se tako celotno tekmo bojevali z številnimi vodnimi lužami in težkim, sila razmočenim terenom, ki ni dovoljeval kvalitetnega nogometa. 

Začetek obračuna je bil bolj kot ne previden na obeh straneh, Naša ekipa je resneje zapretila sredi 27.minute, ko predložek Luke Lukača Niko Tompa z glavo pošlje v naročje vratarja Zorka, čeprav je šlo za lepo situacijo.

1:0 Toplak (29.minuta)- avtogol

Dve minuti pozneje pa sledi vodstvo naše ekipe. Tokrat sledi predložek Tompe z desne strani, pred golom gostov je v gneči udeležen Copot. Žoga po predložku Tompe konča v mreži gostov, vse kaže na to, da je strelec Copot, naposled se izkaže, da si je žogo v lastno mežo potisnil Blaž Toplak. Naša ekipa povede z 1:0. 

V 34.minuti po prostem strelu s 30m meri Luka Lukač in pošlje nevaren strel, Zorko brani. V 36.minuti s 16m Lorbek nastrelja blok gostov, žoga je izbita. V 41.minuti pa situacija pred našim golom. Predložek gostov z leve strani poskuša ukrotiti Cigut, žogo sicer izboksa, a ta konča v prečniku. Naša ekipa se izogne prejetemu zadetku in prvi del igre se konča pri minimalnem vodstvu naše ekipe.

V 50.minuti ima kapetan Raduha na nogi povišanje vodstva. Predložek z leve strani leti na Tompo, slednji pa  asistira do Raduhe, ki poskuša s strelom z ugodne situacije, a predolgo okleva in gostje rešujejo situacijo z blokom. V 57.minuti Zorko ubrani poskus Tompe s 16m. 

1:1 Bunderla (58.minuta)

Žal pa minuto pozneje gostje izenačijo. Žogo na sredini izgubi Tompa, kar privede do protinapada gostov, v katerem odpove tudi zadnja linija naše ekipe, to pa izkoristi Bunderla in s strelom nekoliko desno od gola izid izenači na 1:1. 

V 73.minuti po kotu Balažica Raduha na oddaljenejši vratnici strelja z glavo mimo vrat, šlo je vnovič za lepo priložnost. V 83.minuti z roba kazenskega prostora mimo meri tudi Lorbek. Tekma se medtem preveša v sklepne minute. Naša ekipa dodatno pritisne na goste, a posledično pušča veliko prostora v svoji obrambi. Na srečo sta poskusa Rogača in Bunderle v sklepnih minutah neuspešna. V 90.minuti rezervist Režonja z odlični predložkom najde prostega Raduho, ki poskusi z atraktivnimi “škarjicami”, a strelja čez gol. 

Zdi se, da se bo obračun končal z delitvijo točk, ter, da bo s tem odločeno tudi prvenstvo, a …

2:1 Raduha (94.minuta)- enajstmetrovka

Naša ekipa praktično v zadnji minuti sodnikovega podaljša vendarle še naprej plete mrežo okrog gola Gančan. V dolgi akciji in gneči v kazenskem prostoru gostov je pod prekrškom Tompa, sodnik Kapun ne piska, žoga pa izbita do Lorbka, ki strelja z roba 16m prostora, Bunderla pa igra z roko in Matej Kapun signalizira strel z bele točke. Skratka situacija za tiste “z dobrim srcem”. Odgovornost prevzame kapetan Raduha in zatrese mrežo iz 11m, naša ekipa pa se veseli zmage v sila težkem obračunu, v katerem se je poleg vremena borila tudi z dobrim odporom nasprotnika.

Hotiza je medtem premagala Polano in točkovna razlika na vrhu ostaja 5 točk. Odločujoč bo torej 21.krog v katerem naša ekipa vnovič doma pričakuje Tromejnik, medtem ko Hotiza gostuje prav pri Gančanih.

D.Č.

Izjava po tekmi:

Kapetan in strelec odločujočega zadetka, Patrik Raduha: “Še ena nora tekma je za nami, na težkem igrišču proti zelo zelo neugodnim Gančanom. Mislim da smo se oboji odlično znašli na tem težkem vodnem terenu in da smo spremljali eno odlično tekmo. Lahko bi zmagali oni, lahko mi. Na koncu nas je nagradilo, ker nismo obupali in na koncu osvojili krvave tri točke. Čestike obema ekipama za prikazano. Ni še konec!”