OBČINA ODRANCI

Luka Lukač glavni kreator zmage nad Tromejnikom!

Pa je za nami tudi zadnje srečanje na domači zelenici, kar se tiče tokratne sezone PNL. Naša ekipa je predzadnjem krogu svoje opravila, a na drugi strani enako velja tudi za Hotizo, ki je z zmago nad Gančani potrdila prvo mesto krog pred koncem prvenstva, za kar jim seveda športno čestitamo. Zadnji obračun sezone prihodnjo nedeljo na Hotizi bo tako zgolj za prestiž in čast, saj mest na vrhu razpredelnice ne morem več spremeniti. 

Je pa naša ekipa z obračunom proti Tromejniku, ki ga je v končno lepem nedeljskem popoldnevu pospremilo okrog 150 obiskovalcev opravila, tako kot je treba. Varovanci trenerja Erniše so dominirali bolj kot ne celo tekmo, prvo ime obračuna pa je naposled postal naš napadalec Luka Lukač, ki je s štirimi zadetki precej izboljšal svojo “bero” prvenstvenih zadetkov na trenutno 14. 

1:0 L.Lukač (21.minuta)

Svoj prvi zadetek na tekmi je Lukač prispeval v 21.minuti obračuna. Kot naših z leve strani izvaja Balažic, gre za uigrano kombinacijo in povratno žogo na rob kazenskega prostora, kjer se za strel odloči L.Lukač in s plasiranim strelom na oddaljenejšo vratnico z lepim zadetkom popelje v vodstvo z 1:0.

 V 29.minuti strel Vorija s 25m zaustavi vratnica. V 39.minuti strel Kranjeca po prodoru po levi strani ubrani vratar Grah. Minimalna prednost naše ekipe ostane vse do odhoda na odmor, gledalci smo spremljali precej umirjeni prvi del igre.

2:0 L.Lukač (50.minuta)

Sredi 50.minute po desni strani prodre tokrat razpoloženi L.Lukač in meri na oddaljenejšo vratnico, ter poviša vodstvo naših na 2:0.

V 56.minuti z 20m strelja Hren, mimo vrat.

3:0 L.Lukač (60.minuta)

V 60.minuti pa je slabih 20m od gola gostov s prekrškom zaustavljen L.Lukač. Sledi prosti strel, katerega izvede sam Lukač in strel odlično odmeri čez živi zid gostov in s pomočjo prečke poviša vodstvo naše ekipe na 3:0- pravi evrogol, čista perfekcija od strela in dosežen klasični hattrick.

4:0 L.Lukač (64.minuta)

Razpoloženi L.Lukač se pri tem ne ustavi in 4 minute zatem vnovič trese mrežo gostov. Tokrat mu pri tem pomaga branilec Tromejnika Benjamin Skledar. L.Lukač prodre in preigra tudi vratarja Graha, strelja z desne, Skledar pa pri nameri izbijanja ni dovolj hiter in se žoge dotakne že za golovo črto- 4:0.

Domača trenerja Erniša-Sreš medtem izdatno posežeta po menjavah in minutažo namenita igralcem s klopi.

5:0 Lorbek (84.minuta)

V 84.minuti Balažic izvede predložek s kota, z leve strani. Predložek pošlje na oddaljenejšo vratnico, kjer kapetan Raduha poskuša bolj kot ne s podajo v gnečo sredi kazenskega prostora, kjer pa je najbolj spreten rezervist Nino Lorbek, ki žogo pošlje čez vratarja Graha za končnih 5:0.

Lorbek sicer v 88.minuti še poskuša s strelom z 20m, a mu Grah tokrat strel ubrani in ostane pri končnih Odranci-Tromejnik 5:0. Naša ekipa bo tako prvenstvo tako ali drugače končala na 2.mestu razpredelnice, a želi vse tri točke tudi prihodnjo nedeljo na Hotizi. Zato Vas vabimo, da se nam pridružite 28.05. ob 16.00 uri v Hotizi na derbiju zadnjega kroga te sezone.

D.Č.

Fotografije s tekme: TUKAJ

Izjava po tekmi:

Strelec štirih zadetkov, Luka Lukač: “V 1.polčasu nam je bilo malce težje, saj se je nasprotnik dobro postavil in se nam upiral. Na srečo mi je “sedla” tista žoga za uvodni zadetek in potem je bilo lažje. V nadaljevanju smo nasprotnika potisnili na njihovo polovico, kar je bil tudi dogovor med polčasom. Zmaga je plod dela cele ekipe in ne samo mojih zadetkov na tem obračunu in ne glede na zmago Hotize v Gančanih in odločenem prvenstvu, gremo v Hotizi na zmago!”