OBČINA ODRANCI

Za konec prestižna zmaga nad prvaki iz Hotize!

Prvenstvo PNL za sezono 2022/23 je pod streho. Z obračuni 22.kroga je padel zastor pod to sezono, katero je naša članska ekipa zaključila na končnem 2.mestu. Prvak je postala ekipa Hotize, ki je naslov potrdila že krog pred koncem. Tako je bilo včerajšnje srečanje zadnjega kroga pred 400 gledalci bolj kot ne prestižnega pomena. Derbi je naposled dobila naša ekipa, za to je bil dovolj po gol na polčas. Varovanci trenerja Erniše so proti prvakom vidno dominirali na igrišču in tako zasluženo osvojila zadnji komplet točk za to sezono. Na zadnjem obračunu sezone je svojo nogometno kariero zaključil Damir Čurin, za kar so mu zaploskali tudi naši igralci in gledalci. Naša ekipa je Hotižane na igrišče pospremila s “špalirjem” in jim športno čestitala za osvojitev naslova prvaka PNL. 

Napade na domača vrata je v 4.minuti otvoril Hren, ki je po podaji L.Lukača z desne strani nastreljal vratarja Sarjaša. V 6.minuti je L.Lukač poskusil po prostem strelu s 25m, čez gol. 

0:1 L.Lukač (14.minuta)

V 17.minuti pa se je tresla mreža Hotize. Prodrl je Vori in asistiral Hrenu, nekoliko levo od gola. Sledila je hitra podaja Hrena na L.Lukača, ki zatrese domačo mrežo za vodstvo naše ekipe z 0:1.

V 27.minuti Vori strelja s 25m čez gol. V 40.minuti po desni prodre Režonja, ki v začetni enajsterici tokrat zamenja Tompo. Prodor zaključi s strelom, ki je plen vratarja Sarjaša. V 45.minuti sledi priložnost na nasprotni strani, a Horvat z roba 16m meri mimo vrat.

V nadaljevanju sledi v 52.minuti napeta situacija pred golom, ki ga tokrat namesto Ciguta čuva Serec. Na srečo je strel Lörinca blokiran s strani Kristjana Horvata. V 59.minuti predložek Balažica Kranjec z glavo preusmeri zgolj v vratarja Sarjaša. 

0:2 David Graj (84.minuta)

6 minut pred iztekom rednega dela še drugi zadetek v domač mreži. Tokrat podaja Hrena Tompi, slednji pa do rezervista Davida Graja, ki s strelom na oddaljenejšo vratnico zapečati usodo zadnjega obračuna sezone.

Naša ekipa se razveseli prestižne zmage, domači pa slavijo naslov prvaka PNL za to sezono, za kar prejmejo tudi pokal in medalje s strani vodstva MNZ Lendava, ki je v tej sezoni vodila tekmovanje v PNL. Naposled torej 2.mesto naše ekipe, ki pa ne skriva ambicij za vnovično vrnitev med tretjeligaše. Kaj se bo glede tega dogajalo v naslednjih dneh, Vam bomo seveda pravočasno sporočili.

ČESTITKE EKIPI ZA KONČNO 2.MESTO V PNL ZA SEZONO 2022/23!!!

Izjave po tekmi:

Niko Serec: “Ta tekma je pokazala, kdo je bil v tem delu prvenstva najboljši. Napak za nazaj sicer ne moremo popraviti, smo pa vseeno dokazali, da smo najboljša ekipa v ligi. Sicer so naši tokratni nasprotniki dvignili pokal za naslov prvaka, ampak mi smo dokazali sami sebi, da zmoremo. Upam, da se dobro razplete tudi preboj med tretjeligaše, sem pa v celoti zadovoljen z ekipo in njenim odnosom, ter treningi. Kapo dol!”

Patrik Raduha, kapetan ekipe: “Za nami je polletno obdobje, odkar sem se vrnil v matični klub. Mislim, da smo celotnemu Prekmurju dokazali, da smo bili te pol sezone najboljši v ligi. Od 10 tekem smo 9 zmagali in zbrali 27 točk. Želeli smo vseh 30, ampak ne glede na to, menim, da je to fantastičen uspeh. Od 10 tekem zmagati 9 ni mačji kašelj. Upali smo tudi na kakšen “kiks” Hotize, kar pa se na našo žalost ni zgodilo. Moramo jim športno čestitati za naslov prvaka, saj so s konstantnostjo skozi celo sezono dokazali, da si naslov zaslužijo. Ne skrivamo ambicij po vrnitvi v 3.SNL, ampak o tem ne odločamo sami, upam, da bomo dobili možnost za vrnitev ali direktno ali skozi kvalifikacije. Zato bomo nadaljevali s treningi in počakali na informacije. Za nami je kljub vsemu fantastična sezona, ponosen sem na celotno ekipo! Za konec bi se zahvalil tudi Damirju Čurinu, ki je na tej tekmi končal svojo športno kariero, za vse lepe trenutke, ki jih pričaral prekmurskemu nogometa. V nogometnem pokoju mu želim vse dobro, predvsem pa, naj mu zdravje služi!”

Dejan Sreš, pomočnik glavnega trenerja: “Danes smo spet dokazali, kdo so NK Odranci in vzeli vse tri točke. S sezono smo nasploh zelo zadovoljni, spomladi smo vzeli 27 točk in dokazali, da smo sestavili ekipo, ki je bila sposobna osvajati točke in zmagovati. Želimo si vrnitve v 3.SNL. Ohraniti želimo jedro ekipo, pripeljati pa tudi nekaj okrepitev, ki bodo dodana vrednost obstoječemu kadru.