OBČINA ODRANCI

Lov na prve prvenstvene točke se začenja doma proti Gradu!

Nova sezona PNL je tu! Naša ekipa je prejšnjo sezono zaradi neuspele vrnitve v 3.SNL končala v malce “bridkem” ozračju, a tu je nova tekmovalna sezona in nova priložnost. Vmes je ekipa doživela kar nekaj sprememb tako v smeri odhodov, kot tudi prihodov, sedaj pa torej gre čisto zares.

Letošnja sezona PNL bo po vseh preprekah naposled štela 15 klubov. Žal v novi sezoni ne bo lanskih prvakov iz Hotize, ki so sodelovanje v tekmovanju odpovedali. Vsaka ekipa bo tako enkrat v sezoni prosta. Liga se po 1.delu vnovič razdeli na 2 dela, za prvaka bo igrali prvih 8 klubov, drugih 7 pa za obstanek. Novinca v ligi bosta združena Serdica-Goričanka in naši sosedje Bistrica.

Uvodni nasprotnik je naši ekipi dobro poznana ekipa Grada. Prav Grad je bil prejšnjo pomlad edini nasprotnik, ki je naši ekipi uspel odščipniti prvenstvene točke, a tudi njihova zasedba je doživela kar nekaj sprememb v poletnem obdobju. Ekipo Grada po novem s klopi vodi našemu klubu dobro poznan trener Marjan Rajbar.

Naša ekipa je v poletnem obdobju uspela opraviti s petimi prijateljskimi in eno pokalno tekmo. Uvod na domačem turnirju ni bil bleščeč, bolje je bilo nato v Avstriji proti Jennersdorfu, proti Dokležovju je sledila visoka zmaga, tekma proti Veneri je zaradi slabega vremena odpadla, verjetno najboljšo sliko pa je ekipa pokazala proti FC Dibba in ZAE, kjer se je nasprotniku skozi tekmo dostojno upirala in izvlekla “borbeni” remi z 1:1. Pokalna tekma predkroga pokala Pivovarne Union proti veteranom Nafte je prinesla visoko zmago in to je bilo v pripravljalnem obdobju to.

V nedeljo gre torej zares, štart je zelo pomemben. Luka Hren pred tekmo meni takole: “Mislim, da smo vsi skupaj po dveh mesecih priprav komaj čakali, da se prvenstvo začne. Želimo dokazati kvaliteto, katero imamo in dokazati, da si zaslužimo tekmovanje v 3.SNL. To moramo pokazati in dokazovati s tekme v tekmo, začnemo proti Gradu in gremo po tri točke.”

Žoga bo s sredine krenila to nedeljo ob 17.00! Naša ekipa bo uvodni prvenstveni obračun odigrala v povsem novih dresih, ki bodo bele barve in bodo sicer veljali za drese v gosteh. Sponzor dresov bo podjetje Nürmont installations d.o.o.

Tudi v novi sezoni bomo poskrbeli in nagrajevali naše gledalce z nagradami naših sponzorjev. Zato bo torej ta nedelja, kot nalašč za ogled uvodnega prvenstvenega obračuna med Odranci in Gradom.

VABLJENI!!!

Pari 1.kroga PNL: TUKAJ