OBČINA ODRANCI

Zadnji kadrovski premiki v članski ekipi pred novo sezono

Te dni tudi klubi v Pomurski nogometni ligi vse bolj zrejo proti novi sezoni. Končuje se namreč pripravljalno obdobje in serije prijateljskih tekem. Ta konec tedna bo s 1.krogom šlo popolnoma zares. Lov na točke v novi sezoni je torej odprt.

Naša ekipa je sicer zadnjo nedeljo že odigrala eno uradno tekmo v novi sezoni in sicer v predkrogu pokala Pivovarne Union, kjer se je na podlagi žreba pomerila proti “izkušeni” zasedbi veteranov Nafte. Naša ekipa je tekmo predkroga zanesljivo dobila s kar 0:8. Najbolj strelsko razpoložen v naši ekipi je bil Uroš Kos s 4 zadetki, vsak po dva sta prispevala še Niko Tompa in Tomas Vori.

Ima pa ekipa v sklepni fazi priprav kar nekaj težav s poškodbami. Pokalno tekmo so zaradi poškodb namreč izpustili Žan Režonja, David Vinkovič, Nino Lorbek in Sandi Sukič in Tim Huber.

Vsled tega je vodstvo kluba v “izdihljajih” prestopnega roka povleklo še nekaj kadrovskih potez in še malce okrepilo člansko zasedbo. Kot smo že poročali, so se od našega kluba po sezoni poslovili Luka Lukač, Aleš Štornik, Kristjan Horvat, Jure Lukač, Luka Graj in Niko Serec.

Novi obrazi iz začetka prestopnega roka so vratar Patrik Kuhar, Uroš Kos, Elvir Goli, Tim Huber in Gal Šinkec, slednjim pa so se v zadnjih dne pridružili še trije obrazi…

MIHA KRESLIN, l.2006 je domačin in produkt domače nogometne šole. Nazadnje je v NŠ ZBOČ nastopal za selekcijo U17, bil pa že prejšnjo sezono priključen treningom naše članske ekipe. V novi sezoni bo tako dobil priložnost tudi na uradnih tekmah članske ekipe. Mladi Miha se najbolje znajde na sila iskanem položaju levega bočnega igralca.

ALJOŠA KUTOŠ, l.2000 je vratar, ki je z našo ekipo vseskozi treniral že v spomladanskem delu sezone 2022/23. Prej je bil član Turnišča igral pa je tudi v dresu NŠ Mure, kjer ima 2 nastopa v 1.SML. Aljoša se bo med vratnicama pridružil kolegoma Cigutu in Kuharju.

ŽAN BUČEK, l.2004 prihaja v naš klub iz DNŠ Mura. Za seboj ima bogato zgodovino igranja pri NŠ Mura, kjer je v dveh sezonah v 1.SML zbral 26 nastopov in dosegel tri zadetke. Bil je tudi slovenski reprezentant v kategorijah do 18 in 19 let, kjer je v vsaki kategoriji zbral 2 nastopa. Bil je priključen tudi v člansko moštvo NŠ Mura. Gre za vsestranskega igralca, ki lahko igra tako na položaju v osrednji liniji, za napadom, na položaju t.i. “vingerja” in tudi na bočnih položajih.

S temi imeni se prestopni rok za našo ekipo tudi uradno končuje. V nedeljo sledi 1.krog in domači obračun proti Gradu, napovednik sledi tekom petkovega dne.

D.Č.