OBČINA ODRANCI

Visoka uvodna prvenstvena zmaga nad Gradom!

Članska ekipa je odlično pričela z novo sezono Pomurske nogometne lige. Kljub vročemu vremenu ter s tem težkim pogojem za igro in dejstvu, da so na uvodnem domačem obračunu proti Gradu zaradi poškodb manjkali Huber, Vinkovič, Lorbek, Sukič, da sta igrala tudi ne povsem zdrava Patrik Horvat in Žan Režonja, ter, da sta obračun zaradi poškodb predčasno zaključila kapetan Raduha in David Graj, je naša ekipa tekmo proti Gradu opravila z odliko.

Kakih 200 ljubiteljev nogometa je pospremilo uvodni prvenstveni obračun, ki ga je naša ekipa odigrala v povsem novih dresih sponzorja Nürmont Gmbh, sočasno pa postala bogatejša še za nove polo majice sponzorja Tesarstvo Ščernjavič d.o.o..

Članska ekipa v novih dresih sponzorja Nürmont GmbH

Članska ekipa v novih polo majicah sponzorja Tesarstvo Ščernjavič d.o.o.

Vratarja Kučana je sam uvod dobro ogrel Balažic sredi 3.minute s strelom z 20m, sredi 17.minute je Tompa z “volejem” s 25m meril čez gol. V 22.minuti se v lepi situaciji po predložkiu Vorija znajde kapetan Raduha, a z glavo nastrelja vratarja Kučana, slednji sredi 28.minute po podaji Copota v prostor ubrani še strel Kosa.

1:0 Vori (37.minuta)

A sredi 37.minute je gostujoči čuvaj mreže povsem brez moči. Predložek Hrena z desne po tleh je namenjen osamljenemu Voriju, ki z močnim udarcem s pomočjo prečnika našo ekipo popelje v vodstvo z 1:0.

V 41.minuti ima Kos na nogi podvojitev vodstva, a obilice prostora ne izkoristi in strelja mimo gola. Minimalna prednost naše ekipe se obdrži do odhoda na odmor.

Med odmorom Davida Graja zamenja zadnji novinec v naši ekipi, Žan Buček, naša ekipa pa zaigra še nekoliko podjetneje in, kar je najbolj važno produktivneje. V 56.minuti Kos s podajo v ogenj pošlje Tompo, ki akcijo zaključi s strelom čez gol.

2:0 Kos (59.minuta)

V 59.minuti se po odbiti žogi kakih 20m od gola Kos odloči za neposredni udarec na gol gostov. “volej” udarec mu uspe v vsem sijaju, žoga preleti nemočnega Kučana in konča v mreži, naša ekipa podvoji svoje vodstvo.

3:0 Kos (61.minuta)

Dve minuti pozneje se Kos še drugič na obračunu vpiše med strelce. Tokrat podaja v prostor, Tompa žogo “modro” prepusti prav Kosu, ki še tretjič zatrese mrežo gostov.

V 67.minuti se za solo prodor odloči Hren, strelja mimo vrat. V 69.minuti mu po asistenci Tompe Kučan strel ubrani.

4:0 Tompa (76.minuta)

Sredi 76.minute naša ekipa kombinira 20m od gola gostov. Prostor za strel si pripravi Tompa in zapečati usodo uvodnega obračuna prvenstva – 4:0.

Tekmo zaradi bolečin v preponi predčasno konča kapetan Raduha, premierne minute v Pomurski ligi trener Erniša nameni tudi mlademu Mihi Kreslinu. Naša ekipa je torej uvodni obračun proti Gradu za razliko od prejšnjih sezon dobila prepričljivo. Sedaj ekipo čaka prvo gostovanje, na prvo septembersko nedeljo bodo fantje gostovali pri novincu v ligi, ekipi Serdica Goričanka Kl.Šinko.

D.Č.

IZJAVA PO TEKMI:

Dvakratni strelec, Uroš Kos: “Prva prvenstvena tekma je za nami. Bile so težke razmere za obe ekipi. V začetku smo nasprotnika malce “tipali”, po danem zadetku pa je bilo lažje. Na tekmi so se pokazale določene stvari, katere delamo na treningih, to je prineslo tudi zmago, res pa je, da moramo realizirati več priložnosti, ki jih imamo, saj bi nekatere druge ekipe v PNL v nasprotnem primeru utegnile kaznovati našo neučinkovitost.