OBČINA ODRANCI

Gol Šinkeca naposled odločilni trenutek obračuna v Serdici

Naša članska ekipa je dosegla še drugo zaporedno prvenstveno zmago, prvo v gosteh, ki je bila naposled sicer minimalna. Predvsem priložnosti iz drugega polčasa obračuna v Serdici so ostale neizkoriščene, potenciala za višjo zmago je bilo torej kar nekaj. Domačini so se naši ekipi precej odločno upirali, naši ekipi niso dovolili, da bi povsem razvila svojo igro, a bili po drugi strani precej anemični v napadalni fazi igre. Tekmo je naposled odločila 55.minuta obračuna, katerega je naša ekipa vnovič odigrala brez nekaterih igralcev, ki jih še naprej pestijo poškodbe (Raduha, Huber, Sukič, Lorbek).

Prvo resnejšo priložnost oz. strel smo lahko zapisali sredi 18.minute, ko je s 25m meri Hren, a mimo gola. Sredi 33.minute Balažic odlično prenese igro na levo stran, kjer se v priložnosti znajde Tompa, a akcijo zaključi s strelom v vratarja. To je praktično vse, kar se priložnosti tiče v prvem igre, ki je bil s priložnostmi sila skop. Domačini so se naši ekipi odločno upirali, samo pa ostali praktično brez priložnosti.

Nadaljevanje je bistveno bogatejše z dogajanjem. Sredi 55.minute se trese domača mreža.

0:1 Šinkec (55.minuta)

Sredi 55.minute naša ekipa izvaja kot z desne strani. Izvajalec je Vori, ki z natančno podajo na oddaljenejši vratnici najde prostega Tompo. Tokratni kapetan meri z glavo v nebranjeni del mreže, žogo pa s kolenom preusmeri Šinkec v domačo mrežo in naša ekipa povede z 0:1.

V 60.minuti oster predložek z desne strani pošlje Balažici in s podajo ima veliko težav Kos, ki je sicer v lepi situaciji za podvojitev vodstva. Žoga nerodno odskoči, Kos jo pa z obrazom pošlje mimo domačega gola. V 63.minuti naša ekipa prek Tompe sicer vnovič zadane, a stranski sodnik signalizira prepovedani položaj, na katerega naša publika burno reagira, saj naj bi eden domačih branilcev bil kot zadnji igralec v liniji. V 67.minuti levo od gola lepo kombinirata rezervist Kranjec in Hren, slednji s povratno podajo lep najde Tompo, ki vnovič nastrelja vratarja Svetaniča. V 76.minuti po povratni podaji Patrika Horvat Tomas Vori zatrese še prečnik. V 82.minuti je z dolgo podajo Copot lepo našel Balažica, ki je krenil proti golu, bil pod prekrškom, zahteval tudi enajstmetrovko, na odbito žogo pa je naletel rezervist Goli in še enkrat več nastreljal vratarja Svetaniča. V 86.minuti je bil predložek Golija nekoliko previsok za Tompo, ki s skrajnimi močmi meri mimo vrat.

Tekma se tako zaključi pri minimalni zmagi naše ekipe. Domačini so ostali praktično brez priložnosti, razen nekaj poskusov z roba kazenskega prostora. Naša ekipa vknjiži drugi zaporedno zmago in ostaja brez prejetega zadetka.

D.Č.

IZJAVA PO TEKMI: 

Patrik Horvat: “Tekmo smo sicer začeli solidno, imeli smo pobudo v igri, posest žoge, a preveč hoteli skozi sredino prihajati pred domači gol. Tekmec je bil vseskozi zgoščen in dobro postavljen. V nadaljevanju smo zaigrali bistveno agresivneje, razširili smo svojo igro in si priigrali lepo število priložnosti. Zadetek smo sicer dali iz prekinitve, imeli pa vsaj še tri zrele situacije, katerih pa nismo izkoristili. Ni bila tako enostavna tekma, kot je morebiti izgledalo na prvi pogled. Tekmec se je na nas dobro pripravil in dobro postavil. Smo pa naposled veseli, da smo dali vsaj ta zadetek in naposled zmagali.”