OBČINA ODRANCI

Po vzpodbudnem začetku naposled delitev točk v Gančanih!

Dobro se je pričelo gostovanje v Gančanih, kjer je naša ekipa gostovala v 4.prvenstvenem krogu. Začetek obračuna, ki ga je pospremilo čez 200 ljubiteljev nogometa je postregel z agresivno igro naše ekipe, ki je bila tudi nemudoma kronana z zadetkom. Nadaljevanje ni bilo v tem kontekstu, kar so domačini izkoristili in naši ekipi naposled odščipnili dve prvenstveni točki.

0:1 Vori (5.minuta)

Že sredi 5.minute se je tresla mreža domače ekipe. Po kotu je do žoge na robu kazenskega prostora prišel Vori in močno streljal na krajšo vratnico. Domači vratar Zorko je bil sicer na žogi, a strel Vorija je bil preprosto premočan in je končal v domači mreži. Naša ekipa povede z 0:1.

Sredi 25.minute nova odlična kombinacija naše ekipe, tokrat v navezi Kos-Kranjec, ki z dvojno kombinacijo izigrata domačo obrambo, sam pred golom pa se znajde Kranjec, a meri mimo vrat. V 33.minuti povratno podajo Vorija Balažic s strelom z roba kazenskega prostora preusmeri čez gol. V 35.minuti imajo domači prosti strel levo od našega gola. Sledi ostra podaja pred gol, mimo številnih nog, naposled mimo vrat. Prvi polčas se zaključi pri minimalnem vodstvu naše ekipe.

1:1 Berden (48.minuta)

Takoj v nadaljevanju obračuna pa hladen tuš za našo ekipo, ki je posledica bolj kot ne bledega vstopa v nadaljevanje tekme. Kociper povede protinapad domače ekipe in žogo pošlje na desno stran terena in nato do Berdena, ki se s 25m odloči za strel, ki konča za hrbtom Kuharja. Domačini se veselijo izenačenja. 

Naša klop nemudoma ukrepa. Najprej je trener Erniša prisiljen v menjavo poškodovanega Copota, katerega zamenja Sukič, ki je bil dlje časa poškodovan, Golija zamenja Tompa, ki pa zaradi bolezni ni bil povsem nared za vseh 90.minut. Prav Tompa sredi 57.minute strelja z 20m, a Zorko brani.

2:1 Houbar (61.minuta)

Rezultatski preobrat se zgodi sredi 61.minute, ko domačini uspejo povesti. Kreator domačega vodstva je Niko Houbar, ki s strelom na oddaljenejšo vratnic še drugič matira Kuharja. Domačini se veselijo vodstva.

Naša ekipa vse sile usmeri v novo spremembo rezultata, a ji še naprej marsikaj ne gre od rok. V 70.minuti Balažic s 25m izvede pr.strel, katerega ubrani Zorko. 

2:2 Hren (72.minuta)

V 72.minuti naša ekipa pride do izenačenja, ki je skorajda v celoti v domeni Luke Hrena. Slednji namreč prodre v kazenski prostor domačih in desno od gola meri na oddaljenejšo vratnico in zatrese mrežo za novo poravnavo rezultata.

Zdi se, da je časa za nov rezultatski preobrat še kar nekaj. Morebiti najlepšo priložnost za novo vodstvo varovanci trenerja Erniše zapravijo v 74.minuti, ko se po predložku v idealni situaciji znajde Kranjec, ki je čisto sam pred Zorkom, a mu slednji poskus ubrani. Do konca obračuna ima naša ekipa še kar nekaj situacij. Kar 3x se v lepih priložnosti znajde Režonja, z glavo mimo vrat meri tudi Vinkovič. Serija zapravljenih priložnosti, ki praktično traja že od samega začetka prvenstva naši ekipi prinese prvi prvenstveni remi.

Zaradi izstopa Hotize iz prvenstva bo naša ekipa ta konec tedna prosta, nato pa 01.10. na gostovanje v ŠRC Odranci prihaja Radenska Slatina.

D.Č.