OBČINA ODRANCI

Štirje zadetki v mreži Slatine!

Obračun 6.kroga PNL je za našo ekipo minil po prvotnih načrtih. Osvojene tri točke proti Slatini so bile praktično nujne in naposled je temu tudi bilo tako. Vnovič moramo izpostaviti celo paleto zamujenih priložnosti, ki bi lahko zmago naredile še izdatnejše, a je zmaga z 4:0 kljub vsemu dobra popotnica za derbi prihodnjega kroga v Turnišču.

Sredi 16.minute so gostje sicer pokazali zobe, saj je z glavo po podaji iz kota Ciguta, ki je bil tokrat med vratnicama naše ekipe dodobra ogrel. V 22.minuti je s 25m močno meril Balažic. Strel je bil s strani gostov deloma blokiran, naposled ga je ubranil vratar Hozjan. V 24.minuti sledi najlepša priložnost gostov, ko se desno od gola precej osamljen znajde Berden. Akcijo zaključi s strelom na oddaljenejšo vratnico, Cigut pa se izkaže z obrambo.

1:0 Hren (28.minuta)

Sredi 28.minute pa naša ekipa povede. Akcija po desni strani in povratna podaja Bučeka do Hrena, ki žogo pošlje v nebranjeni del mreže za vodstvo naše ekipe.

2:0 Tompa (29.minuta)

Tokrat naša ekipa ni dolgo vztrajala pri minimalnem vodstvu. To je trajalo zgolj minuto, saj sredi 29.minute Šinkec pošlje uporabno žogo na desno stran Balažicu. Sledi vnovična povratna podaja, tokrat do Tompe in zaključek slednjega za 2:0.

V 35.minuti Tompa pred golom gostov asistira Kranjecu, strel z neposredne bližine je blokiran s strani gostov, žoga krene mimo gola. 

3:0 Balažic (42.minuta)

Po prekršku kakih 20m od gola sledi prosti strel za našo ekipo. Izvajalec je bil Balažic, ki je odlično odmeril prosti udarec in ugnal vratarja Hozjana za rezultat prvega dela 3:0 v korist naše ekipe.

V nadaljevanju ima naša ekipa še izdatnejšo premoč na terenu, spet pa se pokaže “težava”, ki ekipo pesti že od samega začetka prvenstva, to je realizacija. V 55.minuti žogo odlično sprejme Tompa in odda Goliju, ki strelja mimo vrat.

Medtem trener Erniša dodobra zamenja začetno enajsterico. Priložnost dobijo rezervisti Vinkovič, Lorbek, Režonja, P.Horvat in Tomas Vori. V 68.minuti po povratni podaji Hrena čez gol meri Režonja. V 74.minuti pa odličen predložek naše ekipe v kazenski prostor, kjer se z glavo odlično znajde Vinkovič, zatrese prečnik, na odbiti žogi pa je Tompa, a mu zadetek z neposredne bližine prepreči nenadejani blok gostov. V 77.minuti po vnovičnem dobrem predložku Vinkovič strese še vratnico. 

4:0 Režonja (82.minuta)

V 82.minuti pa se vendarle trese mreža gostov. Akcija je bolj kot ne delo Režonje, ki prodre po levi strani in žogo pošlje mimo vratarja Hozjana za vodstvo s 4:0, kar se naposled izkaže tudi za končni rezultat obračuna.

V prihodnjem krogu našo ekipo čaka “vroče” gostovanje pri trenutno vodilno ekipi lige, Turnišču. Pravi test, ki bo najverjetneje dokaj realen pokazatelj razmerja moči ekip pri trenutnem vrhu razpredelnice. Tekma v soboto, 07.10.2023 ob 15.30.

D.Č.

IZJAVA PO TEKMI:

Branilec naše ekipe, Gal Šinkec: “Dobra stvar te tekme je to, da nismo prejeli zadetka, vnovič pa se nam je zgodilo, da smo zapravili celo serijo priložnosti. Vsekakor je potrebno popraviti realizacijo, igrati hitreje in dominirati nad nasprotnikom. Moramo še naprej pridno trenirati in gremo tekmo po tekmo. Upam na zmago v Turnišču!”