OBČINA ODRANCI

Derbi sobotnega popoldneva v Turnišču!

7.igralni krog PNL bo gledalcem postregel z derbijem dosedanjega poteka prvenstva. Sobotni popoldanski termin bo tako rezerviran za obračun med našo ekipo in domačini iz Turnišča. Slednji trenutno zasedajo sam vrh razpredelnice, le temu pa sledi tudi naša ekipa.

Tokrat bosta na preizkušnji obe zasedbi in v obračunu se bo najverjetneje pokazalo, kam lahko meri katera od ekip v nadaljevanju prvenstva. Ekipa Turnišča je v novi sezoni močno prevetrena z veliko obrazi iz Hotize, ki je ligo osvojila v zadnji sezoni. 

Tudi za našo ekipo bo to prvi resnejši test v novi sezoni. Po uvodni zmagi nad Gradom se je naša ekipa zoperstavila “papirnato lažjim nasprotnikom”, a vseeno nepričakovano oddala dve točki v Gančanih. En remi imajo tudi naši tokratni nasprotniki, a še niso bili prosti. Obe ekipi zaenkrat ne poznata poraza.

Obe ekipi sta svoj čas gledalcem znali pričarati pravi pomen derbija. V zadnjih sezonah temu ravno ni bilo tako, a tokrat je čutiti, da se utegne vrniti “duh derbija”.

Naša ekipa ima sicer še naprej nekaj težav s poškodovanimi igralci. Tim Huber zaradi poškodbe prvenstva sploh ni začel, od ekipe se je za jesen bržkone poslovil tudi David Graj, ki je prestal operacijo prepone. Vrnili so se nekateri poškodovani igralci, tako, da sedaj lahko trener Erniša računa na vse razpoložljive moči.

Dejstvo je, da bo na tokratnem obračunu potrebno več storiti na realizaciji. Vsaka napaka in neizkoriščena situacija utegne biti s strani domačinov strogo kaznovana. Upajmo, da bo naši ekipi tokrat steklo tudi v tem segmentu igre. Potem bo prišel tudi rezultat.

Tokratna sobota bo tako s tekmovalnega, kot tudi vremenskega vidika kot nalašč za ogled derbija dosedanjega poteka sezone, zato Vas v čim večjem številu VABIMO TO SOBOTO ob 15.30 uri v TURNIŠČE!