OBČINA ODRANCI

Pomembna zmaga v napetem derbiju v Turnišču!

Za našo ekipo je pomembna tekma 7.kroga PNL. Derbi proti Turnišču je bil dobro obiskan, saj si ga je po uradnih podatkih ogledalo kar 420 obiskovalcev. Publika je spremljala predvsem “trd boj” na sredini terena. Nobena od ekip nasprotniku ni puščala preveč prostora za razvoj priložnosti. Tekma pa je upravičila pričakovanja javnosti. Naposled veselje za našo ekipo, ki je z zmago z 1:2 vknjižila 3 točke in ohranila svojo situacijo pri vrhu razpredelnice.

Marsel Kranjec je kot prvi na obračunu prišel do strela sredi 5.minute obračuna z roba 16m prostora, a je strel na krajšo vratnico ubranil domači čuvaj mreže Gergorič. Nekaj sezon nazaj igralec našega kluba, Erik Hozjan je v 29.minuti izvedel predložek s prostega strela. Nekaj težav pri lovljenju žoge je imel Bojan Cigut in žogo izpustil iz naročja. Do žoge je prišel Ftičar, poskusil s strelom, a nastreljal Ciguta in ostalo je pri začetnih 0:0.

0:1 Tompa (35.minuta)

10 minut pred iztekom prvega dela igre pa žoga v domači mreži. Naša ekipa je akcijo pričela po levi strani z dolgo podajo Copota na Balažica. Slednji je pobegnil po desnem boku in stekel v domači kazenski prostor in s povratno žogo našel prostega Tompo. Slednji je meril na oddaljenejšo vratnico in naša ekipa se je veselila vodstva z 0:1. 

Minuto kasneje je z 20m prosti strel izvedel Patrik Vöroš. Žoga je bila malce odbita in je krenila čez gol. Prvi del igre tako dobi naša ekipa.

1:1 Lebar Blaž (54.minuta)

Sredi 54.minute pa sledi hladen tuš za našo ekipo, ki je malce popustila v igri in bila za to hitro kaznovana. Domačini so pripravljali napad po desni strani in s podajo v prostor na sredini terena dobro zaposlili Blaža Lebar-ja, ki je pravtako v preteklosti nosil dres našega kluba. Slednji je v boju z našo obrambo kljub vsemu prišel do strela in žogo mimo Ciguta poslal v mrežo za poravnavo izida na 1:1. 

V 62.minuti si je domači vratar Gergorič privoščil napako pri izbijanju žoge, do katere je prišel Hren in s 25m poskusil z “lob udarcem”. Gergorič je imel ogromno težavo s preprečevanjem novega vodstva naše ekipe, a žogo vseeno zadnji čas uspel odbiti. Iz te akcije sledi kot za našo ekipo in podaja pred gol, katero Kranjec zaključi s strelom v vratnico, odbitek pa Tompa preusmeri čez gol. 

1:2 Kos (88.minuta)

Dve minuti pred iztekom rednega dela igre pa naša ekipa povede. Spet pobeg Balažica po desni in predložek na oddaljenejšo vratnico, kjer je osamljen Tompa. Slednji z glavo meri v okvir vrat, žogo pa dokončno v mrežo pospravi Uroš Kos, ki je vstopil s klopi. 

Krepko v sodnikovem podaljšku sledita še dve situaciji- po vsaka na eni strani, ki bi lahko spremenile končni izid. Najprej v 92.minuti prosti strel domačih in predložek pred gol Ciguta, kjer se v gneči akcija zaključi s strelom, katerega odlično ubrani Cigut in prepreči izenačenje. Nato pa v 93.minuti na nasprotni strani še odličen predložek Tompa na osamljenega Kosa ob razrečeni domači obrambi. Kos strelja z glavo, Gergorič pa strel uspe nekako ohraniti, a kmalu zatem sledi zaključni žvižg sodnika Kovačiča in pomembna zmaga naše ekipe z 1:2 proti ekipi Turnišča, ki se je izkazala kot nasprotnik s trdim karakterjem in ekipa, ki bo lahko v nadaljevanju močno krojila sam vrh lige.

D.Č.

IZJAVA PO TEKMI:

Strelec prvega zadetka, Niko Tompa: “Vedeli smo da bo tekma s turniščem težka in bo pokazala, če smo vredni vloge favorita za naslov. Tekmo smo dobro začeli in imeli nekaj priložnosti že na začetku. Nasprotnik je bil dobro postavljen in smo težko razvijali našo igro. Nato smo zadeli po lepi akciji. Drugi polčas smo, kot je že v navadi, zaceli zaspano in smo spet prejeli zadetek. Nato smo do konca tekme stopnjevali tempo igre in nasprotnik nam je vedno težje sledil. Na koncu se je nas trud poplačal in smo še enkrat zadeli za zmago in nove 3 tocke. Upam, da se kaj naučimo iz naših napak in jih ne bomo več ponavljali ter bomo lažje zmagovali na vseh nadaljnih tekmah.