OBČINA ODRANCI

Tri točke proti Tromejniku v čast Domenu!

Tako, kot je bil žalosten zadnji teden v naši občini, takšno vreme je bilo tudi na nedeljskem obračunu 8.kroga PNL proti Tromejniku. Oblačno, deževno, turobno. Pred obračunom smo se skupaj z minuto molka poklonili mnogo prehitro pokojnemu Domnu Sečkarju, mladeniču, ki je skozi ves staž mlajših selekcij nosil barve našega kluba. V znak žalovanja in poklona, so fantje na rokah nosili žalne trakove. Naša ekipa je cilj izpolnila. To je zmaga in nove tri točke, ki so bile poklonjene prav Domenu.

Varovanci Mitje Erniše so dominirali praktično skozi vso tekmo. Že v uvodnim minutah so redni prihajali pred gol gostov. V 7.minuti je Šafer ubranil strel Tompe z 20m. Sredi 10.minute je bil Tompa še v idealnejši poziciji, tokrat malce desno od gola, a strel spet brani Šafer. V 11.minuti Kranjec poskusi s strelom z roba kazenskega prostora, trese se vratnica gola gostov. Minuto kasneje se Šafer izkaže z obrambo “prave bombe”, katero sproži Tompa. Sredi 15.minute vnovič Tompa na delu, tokrat po globinski podaji Vorija. Srečanje iz oči v oči z vratarjem gostov se konča s strelom mimo gola.

1:0 Balažic (28.minuta)

Po dobesednem 15-minutnem obleganju gola gostov in nekaj minutah zatišja pa v 28.minuti s slabih 30m udari Balažic. Strel je močan, let žoge zelo nepredvidljiv, kar je bilo preveč tudi za Jako Šaferja, katerega žoga preleti, Balažic pa zabija prekrasen zadetek za vodstvo naše ekipe z 1:0. 

Minimalno vodstvo naših fantov se obdrži vse do odhoda na odmor.

2:0 Kranjec (47.minuta)

Začetek nadaljevanja postreže s hitrim povišanjem vodstva naše ekipe. Tokrat po predložku Tompa poskuša z glavo, a nastrelja enega branilcev Tromejnika. Pri tem močno zadiši po igri z roko, a sodnik Gönc pušča prednost, saj je na odbiti žogi že Kranjec, ki s strelom na oddaljenejšo vratnico podvoji prednost naše ekipe.

3:0 Vori (59.minuta)

Sredi 59.minute še tretjič žoga v mreži gostov. Tokrat tudi z nekaj sreče. Vori kombinira kakih 20m od gola in išče priložnost za udarec. Naposled vendarle uspe priti do strela, ki je močan, žoga pa pri tem zadane enega branilcev gostov in preusmerjen strel konča za hrbtom Šaferja, ki ostane na “krivi nogi”- 3:0.

Erniša nato dodobra premeša postavo naše ekipe in minutažo nameni tudi rezervistom. Gostje sredi 80.minute vendarle pridejo do priložnosti. A strel Časarja z glavo brani Cigut. V 88.minuti še enkrat močno sproži Vori, Šafer spet brani, do izteka obračuna pa se naša ekipa še nekajkrat znajde pred golom gostov, a ostane pri rezultatu 3:0 in novi zmagi.

V nedeljskem dopoldnevu sledi gostovanje v Rakičanu!

D.Č.

Izjava po tekmi:

Sandi Sukič: “Vsaka tekma zase je pomembna, pomembno je, da smo danes zmagali in osvojili nove 3 točke. Vsaka zmaga je puzla do konče sestavljanke imenovane 3.SNL, drugo nam sploh ne sme biti cilj, kajti to bi bil tako rečeno poraz. 1. mesto nam je obzir, moramo še naprej tako trdo trenirati, biti agresivni na vsaki tekmi morebitne napake za soigralci popravljati, če do njih pride. Samo tako bomo prišli do želenega cilja.”