OBČINA ODRANCI

Iz gostovanja v Rakičanu s tremi točkami!

Nedeljski dopoldan in lepo sončno vreme je v Rakičan privabilo okrog 170 gledalcev, ki so spremljali obračun 9.kroga PNL med Rakičanom in našo ekipo. Prvi del igre sta zaznamovala dva lepa zadetka, nadaljevanje pa je postreglo s še 4 zadetki. Naposled se je zmage veselila naša ekipa in pred zaključno fazo jesenskega dela vknjižila pomembne 3 točke. 

Prva priložnost na obračunu pripade naši ekipi. V 6.minuti poskus Hrena z desne strani ubrani vratar Recek.

1:0 Žalik (10.minuta)

Sredi 10.minute pa hladen tuš za našo ekipo. Protinapad in dolga podaja domačih konča v nogah Žalika, ki se z leve strani odloči za poskus predložka, ki naposled močno preseneti tudi vratarja Ciguta, ki je stal nekoliko iz gola in konča za njegovim hrbtom. Domači povedejo.

V 16.minuti Hren dodobra ogreje vratarja Receka, ki ubrani odličen plasirani strel našega vezista. 

1:1 Balažic (21.minuta)

V 21.minuti pa domači čuvaj mreže ne uspe preprečiti izenačenja. Balažic se je odloči za “plasirani” strel z leve strani, ki s pomočjo vratnice konča v domači mreži. Po lepem zadetku je rezultat poravnan na 1:1.

V 23.minuti Kranjec po dolgi podaji Balažica z glavo meri mimo vrat. Tik pred odhodom na odmor, natančneje v 44.minuti naša ekipa krene v hiter protinapad po osvojeni žogi Tompe. Kranjec asistira do Vorija, ki meri zgolj v vratarja Receka, po odbiti žogi pa “vajo ponovi” Kranjec in prvi del igre se z zaključi s po zadetkom v vsaki mreži.

 

1:2 Tompa (52.minuta)

Nadaljevaje naša ekipa prične odločneje in sredi 52.minute povede. Po predložki Balažica Raduha na oddaljenejši vratnici asistira do Tompe, slednji pa zadeva za 1:2.

V 60.minuti domačini pripravijo “protiudar” v obliki protinapada. Povratno podajo Bagarija na srečo Benko ne uspe pretvoriti v zadetek in meri čez gol.

1:3 Hren (67.minuta)

V 67.minuti pa naša ekipa poviša svoje vodstvo, tokrat iz kota. Natančna podaja Balažica dobesedno na glavo Hrenu, rezultat pa 1:3.

V 71.minuti Hren vnovič meri z glavo, tokrat po podaji Copota in mimo gola. Zaradi poškodbe Sukiča je trener Erniša prisiljen v prvo menjavo, na igrišču ga zamenja Režonja. Naša ekipa medtem precej popusti v igri in v 74.minuti nevarno zapreti s strelom Malačiča, ki ga Cigut ubrani, odbitek pa Godvajs na srečo pošlje čez gol.

2:3 Godvajs (75.minuta)

A minuto pozneje Godvajs z zadetkom domačine vrne v igro. Tokrat z glavo izkoristi predložek z leve strani in žogo pošlje na oddaljenejšo vratnico za 2:3. 

Varovanci trenerja Erniša se še kar nekaj minut lovijo v igri, medtem, ko so domačini začutili priložnost za novo izenačenje. V 81.minuti ima Goli po dolgi žogi Balažica in podaji Tompe z glavo na “pladnju” potrditev zmage, a žogo pošlje mimo vrat.

2:4 Tompa (89.minuta)

Tik pred iztekom rednega dela pa vendarle zadetek za potrditev zmage naše ekipe. Podaja Vinkoviča z leve strani do Tompe in zadetek za 2:4, kar pomeni končno zmago za našo ekipo.

V nedeljo ekipo čaka bistveno težji nasprotnik in vselej zanimiv “derbi” proti Polani.

D.Č.

IZJAVA PO TEKMI:

Kapetan Patrik Raduha: “V Rakičan smo prišli po zmago. Namen smo uresničili, zmagali, tako da tri točke gredo domov v Odrance. Vedelo smo, kako se bo nasprotnik postavil, da bo to defenzivno in igra dolgih podaj. Tako smo tudi prejeli zadetek, kar nas je nekoliko presenetilo. Naposled smo se zbrali, si pripravljali priložnosti in do odmora uspeli izenačiti. V nadaljevanju smo kmalu dosegli vodilni zadetek, nato še tretjega. Potem pa spet “kolaps”, s katerim smo nasprotnika spet vrnili “med žive” in mu ponudili možnost za izenačenje. Kljub vsemu smo uspeli ohraniti mirno kri, unovčili tudi svoje izkušnje, zadeli še četrtič in tekmo zasluženo dobili. Vemo, da imamo še veliko rezerv, predvsem v igri. Realizacija nam peša že od začetka prvenstva, na tem moramo še nekaj postoriti. Vem, da na obračunu ni bilo “lepote” v igri, sem pa mnenja, da če nasprotniku zabiješ 4 zadetke je neka kvaliteta na naši strani. Ob tej priložnosti bi vse naše navijače povabil na nedeljski derbi s Polani, saj prav sedaj najbolj potrebujemo podporo naše publike”