OBČINA ODRANCI

Minimalna in sila pomembna zmaga v derbiju proti Polani!

Tokrat derbi med Odranci in Polano je vnovič postregel s sila razburljivim dogajanjem. Nekaj čez 350 gledalcev je spremljalo ostro in na trenutke tudi sila “živčno” predstavo obeh tekmecev. Posledica tega je lep zbir kartonov rumene barve, obe ekipi pa sta derbi zaradi rdečih kartonov končali z deseterico.

Pred uvodnim sodnikovim žvižgom smo se z minuto molka poklonili pokojnemu našemu prijatelju in velikemu navijaču našega kluba Ivanu Smodišu- Naneku. Ob tej priložnosti svojcem izrekamo iskreno sožalje, Naneku pa se iz srca zahvaljujemo za vse kar je storil za nogometni klub Odranci.

Tekma je bila že od vsega začetka odprta. V 9.minuti je po predložku Balažica z desne strani Tompa z glavo čisto malo zgrešil vrata gostov. Minuto pozneje pa se je na drugi strani po podaji v prostor čisto sam nekoliko desno od gola znašel Titan, a darila ni izkoristil, ter je žogo poslal mimo vrat, čeprav je bil povsem osamljen. V 22.minuti je s 25m nevarno streljal Hartman, Cigut brani. Naša ekipa v 41.minuti izvede še protinapad, a Kranjec s strani meri mimo gola. Ekipi kreneta na odmor pri uvodnih 0:0.

Drugi del derbije mine v soju igre med obema kazenskima prostoroma. Nasprotnika eden drugemu ne dovolita kreacije kakšnih posebnih priložnosti, sredi drugega polčasa se igra malce umiri. Trener Erniša poseže po prvih menjavah. Najprej Vorija zamenja Lorbek, nekaj minut kasneje Kranjeca Režonja. 

1:0 Režonja (78.minuta)

In prav v fazi, ko na derbiju od igre ni bilo prav veliko naša ekipa po akciji žogo uspe spraviti v prostor na levo stran, kjer se znajde Hren in s podajo pred gol lepo najde prostega Režonjo, katere žogo potisne v nebranjeni del mreže Polane. 1:0.

Tekma spet postane napeta in precej živčna. V 82.minuti drugi rumeni karton prejme David Copot. Z rdečim kartonom je napoten “pod predčasno prho”, naša ekipa pa mora nadaljevati z deseterico. Varovanci Erniše se osredotočijo na branjenje minimalne prednosti. Gostje imajo tik pred koncem rednega še prosti strel z 20m, kateri je blokiran. Nato pa sledi še dramatična 93.minuta, ko Patrik Raduha goste zaustavi na robu našega kazenskega prostora. Pri tem gostje močno protestirajo, sledi cela serija rumenih kartonov in naposled še rdeči karton za Roka Žalika. A gostje tudi tega prostega strela ne izkoristijo, naša ekipa uspe žogo izbiti in derbi z minimalno zmago pripeljati do konca. Je pa derbi vnovič upravičil svoj sloves.

D.Č.

Izjavi po tekmi:

Strelec edinega zadetka, Žan Režonja: “Bila je to zelo težka tekma. Teren je bil težek, predvsem z vidika mehkega igrišča. Na koncu smo derbi uspeli dobiti z enim zadetkom. Bili smo željni zmage in to se nam je na koncu obrestovalo.”

Pomočnik trenerja, Dejan Sreš: “Ve se, da smo mi NK Odranci, tokrat smo spet pokazali, da smo eni od favoritov prvenstva. Derbiji se igrajo in zmagujejo. Fantom čestitam na uspehu. Borba in želja je bila od prve minute.”