OBČINA ODRANCI

Derbi proti Čardi!

Mislili smo, da bo nedeljski obračun proti Čardi zadnje prvenstveno dejanje te jeseni, a so vremenske razmere prejšnjo nedeljo poskrbele za odpoved in prestavitev obračuna 11.kroga proti Dobrovniku. Ta obračun bo naposled odigran 19.11.2023, pred našo ekipo pa je sila pomemben obračun te jeseni. Verjetno kar najpomembnejši.

Obračun proti Čardi v 12.krogu se je tekom dogodkov v jesenskem delu izkazal za derbi. Derbi jesenskega dela definitivno, morebiti pa bo odločno vplival tudi na nadaljevanje prvenstva v spomladanskem delu. Naša ekipa je v zadnjem krogu tako “prisilno” počivala, medtem, ko so naši nasprotniki pravtako na razmočenem terenu gladko opravili z Gančani in prednost pred našo ekipo povečali na 5 točk prednosti ob dejstvu, da imajo trenutno varovanci Erniše še tekmo manj. Ob tezi, da Čarda do sedaj še ni oddala prvenstvene točke, velja opozoriti še na “impozantno” strelsko statistiko. Kar 48 zadetkov v mreži nasprotnika in 9 prejetih golov je res zavidljiva statistika.

Naša ekipa sicer strelsko tako ne blesti. Sicer ne pozna poraza, a je na precej “naiven” način oddala dve točki na gostovanju v Gančanih. A eno in drugo je zgolj statistika, svoje bo povedalo igrišče. Pričakovati je težak teren, pričakovati je neizprosen boj za vsako žogo po vzoru tekme s spomladanskega dela prejšnje sezone.

Veselimo se, upamo, predvsem zanimivega obračuna. Kaznovanih na eni in drugi strani ni, zato bodo obema trenerjema na voljo vse trenutno razpoložljive moči. Sodniško piščalko bo vihtel Slavko Nemet.

Torej, nedelja, 12.11.2023 ob 14.00…Nič ne bo odveč, če na derbi pridete kakšno minuto prej v izogib morebitni gneči na vhodu. VABLJENI!!!

Pari 12.kroga PNL: TUKAJ