OBČINA ODRANCI

Derbi navdušil 800 gledalcev, naposled delitev točk!

Kakšna tekma je za nami. O derbiju med našo ekipo in vodilno Čardo iz Martjanec lahko govorimo o presežkih. Ekipi sta se udarili na težkem, razmočenem, mehkem terenu, a to povsem brez kakršnegakoli taktiziranja. Kot se temu pravi “na nož” in za vsak košček zelenice našega stadiona. Derbi si je po uradnih podatkih ogledalo kar 800 gledalcev, ki so skorajda zapolnili vse kotičke okrog glavnega igrišča v našem ŠRC-ju. Nekateri so začetek derbija zaradi gneče tudi zamudili, a kljub vsemu videli 4 prekrasne zadetke, po dva na vsaki strani. Bilo je tudi nekaj “mejnih” situacij, ki bi lahko tekmo prevesile na enega od tekmecev, a je pošteno rečeni remi še najbolj pravičen glede na videno.

 

Derbi se sicer na obeh straneh prične z malce previdnosti. Uvodne minute postrežejo z igro med obema kazenskima prostoroma, obe ekipi se še privajata na mehak teren. Prva resnejša priložnost sledi v 21.minuti na strani gostov, ko se Atanasov po podaji iz kota znajde sam na oddaljenejši vratnici, a s takojšnjim strelom žogo pošlje mimo vrat. V 24.minuti predložek iz kota na drugi strani. Podajalec Buček, Šinkec pa z glavo visoko čez gol. 

0:1 P.Žekš (35.minuta)

V 35.minuti pa po mnenju sodnika prekršek Hrena na sredini zelenici in nagrada v obliki rumenega kartona. Sledi prosti strel in podaja gostov pred gol. Natančneje na rob 16-metrskega prostora, kjer je sam Patrik Žekš. Žoga leti nekoliko za igralca, a se Žekš odloči poskusiti s t.i. “škarjicami”. Ta manever mu nehote uspe v vsem sijaju, žoga prične naglo padati in tik pod prečnikom konča za hrbtom Ciguta, ki je bil povsem dobro postavljen, a brez moči. Gostje povedejo z 0:1, publika pa zaploska evrogolu Patrika Žekša, ki je redko viden na nogometnih zelenicah.

Naša ekipa sicer do odhoda na odmor poskuša čimprej poravnati rezultat. Še najbližje je sredi 41.minuti, ko kapetan Raduha strelja iz obrata na robu kazenskega prostora, a Erjavec strel ubrani in pri minimalnem vodstvu Čarde se konča prvi del. igre.

1:1  Hren (47.minuta)

Med polčasom v slačilnici ostane Tomas Vori, zamenja ga Žan Režonja. Naša ekipa v nadaljevanje krene bistveno bolj agresivno in sredi 47.minute Balažic s predložkom na rob kazenskega prostora lepo najde Hren, ki strelja močno z glavo v povsem nebranjeni del mreže gostov. Po evrogolu iz prvega polčasa vnovič sila lep zadetek, rezultat je poravnan na 1:1.

1:2 Potrbin (51.minuta)

A vodstvo naše ekipe je “kratke sape”. Sredi 51.minute je izigrana naša obramba in na desni strani proti golu krene Potrbin. Sledi močan strel na krajšo vratnico in nov zadetek za vodstvo gostov, tokrat z 1:2.

V 59.minuti sledi lepa priložnost naših. Tokrat dolga žoga Balažica v prostor Tompi, ki prodre in strelja nekoliko desno od gola, a poskus ubrani Erjavec.

2:2 Hren (74.minuta)

V 74.minuti pa nova sprememba izida-izenačenje. Na sredini terena se za prodor odloči Hren. Sicer išče svoje soigralce za morebitno podajo v prostor, a jih ne najde in se kakih 25m od gola odloči za strel. Strel je že uvodoma močan, žoga pa na svoji poti oplazi še enega čardinih igralcev in z močnim pospeškom konča za hrbtom Erjavca, ki ostane na “krivi nogi” in žogo zgolj s pogledom usmeri v zadetek za novo poravnavo izida na 2:2.

Dve minuti pozneje sledi sila mejna situacija pred golom gostov. Naša ekipa išče vodilni zadetek in po predložku Erjavec krene iz gola, pri čemer se zaleti v svojega igralca, zraven katerega je bil Uroš Kos, ki je pred tem zamenjal Tompo. Erjevcu žoga izpade iz naročja, konča v prazni mreži, sodnik Nemet pa signalizira prekršek Kosa in zadetek kljub glasnim protestom naše publike razveljavi.

V 87.minuti bi gostje lahko prišli do novega zadetka po protinapadu, katerega zaključi Atanasov, a z obrambo gotov zadetek prepreči vratar Cigut, sledi vnovični strel po odbiti žogi, katero pred črto izbije Elvir Goli. Na drugi strani še enkrat močno zadiši po prekršku za enajstmetrovko na Kosom, a  tudi iz tega ni nič, tako, da se derbi zaključi z delitvijo točkovnega plena.

Definitvno smo to nedeljo spremljali derbi in tekmo sezone, ki je slehernemu gledalcu ponudila obilo užitkov. Obe ekipi sta tudi na igrišču dokazali, da nista zastonj na vrhu razpredelnice.

D.Č.

 

IZJAVE PO TEKMI:

Strelec dveh zadetkov, Luka Hren: “Tako kot smo pričakovali… Tekma je bila vsaj na nivoju 3.SNL. Super ambient, hvala vsem navijačem, ki so prišli v tako velikem številu. Vedeli smo, da bo to težka tekma, saj sta merili dve ekipi, ki napadata naslov prvaka. Tekmo so bolje pričeli gostje in povedli, ter dobili polčas- vsaka čast Patrik Žekš- lep zadetek! Mi smo se med odmorom zbrali in takoj v drugem polčasu napadli, izenačili, a hitro spet prejeli zadetek. Nato smo “jurišali”, spet izenačili in mislim, da smo zadnjih pol ure imeli več od igre. Je pa bila to izenačena tekma na težkem terenu, zato vsaka čast obema ekipama. Gremo dalje, mislim, da se bomo oboji borili za naslov prvaka in kateri bo prišel v 3.SNL, bo prišel zasluženo.”

Kapetan naše ekipe, Patrik Raduha: “Težka tekma na težkem terenu. Fantastično za prekmurski nogomet- gledalcev je bilo ogromno, to se lahko zgodi samo tu. Glede tekme, mislim, da smo šli preslabo v tekmo, saj nismo dovolj agresivno napadali njihovih igralcev. Potem nas je še presekal tisti evrogol Žekša. Po slabem prvem polčasu smo se zmenili, da stopimo višje in agresivneje napademo. Igramo vendarle doma in pred našimi navijači. To se nam je obrestovalo, saj smo hitro izenačili z novim lepim golom. Spet smo imeli vse v svojih rokah, a hitro prejeli zadetek. Nato smo zadnjih 30 minut mi narekovali tempo igre, se spet vrnili z zadetkom in imeli še nekaj situacij tudi za zmago. Ob remiju nam Čarda na lestvici ni pobegnila, lahko bi se ji v primeru zmage približali, a prvenstvo je še dolgo. Ob tej priložnosti pri se zahvalil tako našim, kot tudi čardinim navijačem, da so prišli v tako velikem številu, kajti tekmo igrati pred tako številčno publiko, je fantastično.”

Dejan Sreš, pomočnik trenerja: “Danes smo spremljali po mojem mnenju pravo tekmo na tretjeligaškem nivoju. Obe ekipi sta dokazali, da sta nivo nad ostalimi v ligi. V prvem delu je bila Čarda, bodimo realni, boljša. V drugem delu smo tudi mi dokazali, da smo dobra ekipa, saj smo Čardo nadigrali v več segmentih igre in si zaslužili to prigarano točko”