OBČINA ODRANCI

Trije zadetki v 5.minutah za pomembne točke na Bistrici!

Spomladanski prvenstveni uvod med Bistrico in Odranci je iza igrišča pospremilo dobrih 300 gledalcev, ki so se po vzoru pokalnega obračuna iz lanskega leta spet bili prisiljeni občasno izogibati dežni plohi, ki je zaznamovala obračun 13.kroga PNL. Naša ekipa je v tekmo krenila s precej zdesetkano zasedbo, katero je med tednom precej načela viroza. Tekmo sta tako izpustila Tomas Vori in Andrej Lotrič, Nino Lorbek je bil zaradi podobnih težav hitro zamenjan z Luko Hrenom, ki se je med tednom pravtako boril z virozo. Zaradi poškodbe je odsoten tudi Žan Režonja, kapetan Raduha pa je komaj pričel s treningi po operaciji kile.

Se je pa sosedski obračun pričel v sila žalostnem vzdušju. V sobotnih dopoldanskih urah nas je namreč pretresla vest, da je življenje izgubil mladi 16-letni NINO HERTL, fant, ki je nazadnje nastopal za selekcij NŠ ZBOČ U17, katero vodi trener Boštjan Graj, v preteklosti pa je bil član mlajših selekcij tudi pri NK Bistrica. Obe ekipi sta se mu poklonili z minuto molka, oba kapetana, Andrej Žugelj na domači strani in na strani naše ekipe tokrat Ivo Balažic sta skupaj držala dres s številko 16, katerega je nosil še na petkovi tekmi selekcije NŠ ZBOČ U17. Obe ekipi sta v znak sočustvovanja s svojci tekmo odigrali z žalnimi trakovi na rokah.

Tako je precej načeta zasedba trenerjev Erniše in Sreša krenila v spomladanski uvod proti domači Bistrici. Slednji so se večino tekme dobro borili, pa čeprav so od 30.minute igrali z igralcem manj, saj je pordečel Mai Smej. Naša ekipa je imela z domačini precej dela, ki so predvsem prek Žugelja in Donka prihajali pred gol Ciguta in poskušali načeti našo mrežo.

Je pa imela naša ekipa, natančneje Marsel Kranjec v uvodu dve situaciji za vodstvo. Najprej v 13.minuti po globinski podaji Lorbeka Kranjec krene iz oči v oči z vratarjem Utrošo, a slednjega nastrelja. V podobni situaciji se Kranjec vnovič znajde v 20.minuti, vnovič 1-1 z Utrošo in vratar domačih spet brani poskus. Nato tekmo popestri dežna ploha, igra se preseli med oba kazenska prostora. V 43.minuti domačini izvajajo prosti strel, katerega pred Cigutom z glavo zaključi Vida, a na srečo meri mimo gola. Ekipi v pričakovanju konca dežne plohe kreneta na odmor pri začetnem izidu.

V nadaljevanju se je igra malce vseeno razživela. zobe so kazali tudi domačini, ki so kar nekajkrat prišli pred gol Ciguta in prežali predvsem na protinapade. Naša ekipa dolgo ni našla načina, kako prebiti domačo obrambo. A v 65.minuti je močno zadišali po golu v domači mreži. Podaja Balažica iz kota, pred domačim golom pa gneča, žoga se kotali okrog golove črte, zadeti poskuša tudi Tompa, ki malo prej zamenja Kosa, a žoga konča v vratnici in je naposled izbita. Minuto pozneje Balažic nevarno sproži po prostem strelu s 30m, mimo vrat. V 69.minuti pa v protinapad krenejo domačini in Žugelj nevarno meri z roba kazenskega prostora z desne strani, a mimo gola.

0:1 Hren (81.minuta)

V 81.minuti pa vendarle sprememba rezultata. Po prekršku desno od domačega gola sledi prosti strel za našo ekipo. Predložek Balažica je brezhiben, direkt na glavo prostemu Hrenu, ki z udarcem na oddaljenejšo vratnico zadeva za 0:1.

0:2 Kokol (83.minuta)

Dve minuti pozneje sledi povišanje vodstva. Vnovič pobeg in odličen predložek Balažica za domačo obrambo na Kokola, ki žogo pospravi v mrežo za 0:2.

0:3 Hren (86.minuta)

4 minute pred iztekom rednega dela tekme je domača zasedba načeta s tretjim zadetkom naše ekipe. Tokrat na delu spet v zadnji fazi tekme razigrani Hren, ki precizno meri z roba kazenskega prostora desno od gola in še tretjič trese mrežo Bistrice.

Naša ekipa tekmo mirno pripelje do konca in se veseli novih točk, do katerih je prišla v zaključku tekme. Ekipi skozi večino tekme marsikaj ni šlo od nog, ni mogla razviti svoje igre, a naposled vseeno zaključila v slogu. Na “praznično” soboto sledi domači obračun proti Radgoni.

D.Č.

Izjava po tekmi:

dvakratni strelec, Luka Hren: “Pričakovano težka tekma za spomladanski uvod, gostovanje pri motivirani in čvrsti ekipi Bistrice. Med tednom nas je malce zdelala viroza, zato je bilo mogoče še težje. V 1.polčasu smo imeli svoje trenutke, katerih nismo izkoristili, na sreči nismo bili za to kaznovani. Vedeli smo, da moramo iti v nadaljevanju na vse ali nič, imeli smo tudi igralca več v polju. Imeli smo svoje priložnosti, imeli so jih tudi domači, na srečo smo naposled zadeli, uvodnemu zadetku dodali še dva in tekmo relativno mirno pripeljali do konca. Bila je dobra tekma z veliko borbe in lepim številom gledalcev, skratka derbi, katere sam igram najrajši. Čestitam pa tudi Bistrici za dobro odigrano tekmo”