OBČINA ODRANCI

Nepričakovano oddani 2 točki v Črenšovcih!

Sosedski obračun med Črenšovci in Odranci je v lepem in sončnem sobotnem popoldnevu ob črenšovsko zelenico privabil kar 300 gledalcev. Da so derbiji epizoda zase, se je tudi tokrat pokazalo za še kako utemeljeno tezo. Naša ekipa je dominirala skozi prvi polčas, dvakrat tresla okvir domačega gola in premoč kronala tik pred odhodom na odmor. Sicer se je tresel tudi prečnik našega gola. V nadaljevanju pa povsem druga slika naše ekipe, neprepoznavna in nepovezana igra, ter zadetek domačih za izenačenje, ter naposled “pikra” točka.

Naša ekipa prvič resneje zapreti v 9.minuti, ko Patrik Horvat po lepem predložku Kreslina z leve z glavo meri točno v naročje vratarju Kuharju, še v jesenskem delu rezervnemu vratarju naše ekipe. V 13.minuti spet predložek Kreslina, žoga je tokrat odbita, a le do Lorbeka, ki z roba kazenskega prostora strelja mimo gola. V 16.minuti pa sila delikatna situacija pred našim golom. Naša obramba se pri izbijanju nastrelja, žoga pa se odkotali do Davida Vinkoviča, pravtako igralca z dolgim stažem v preteklih letih v dresu našega kluba. Slednji osamljen sproži z roba kazenskega prostora in zatrese prečnik gola. Situacija takoj prerase v protinapad naše ekipe prek Kokola po levi strani, ki strelja z 20m in trese vratnico domačega gola. V 33.minuti s 25m močno sproži Balažic, trese se prečnik domačega gola.

0:1  Kos (45.minuta)

Medtem, ko je že kazalo, da bosta ekipi krenili na odmor pri začetnem izidu, pa naša ekipa izvede akcijo za vodilni zadetek. Naposled je podaja Balažica pred gol ravno pravšnja za prostega Kosa na oddaljenejši vratnici in slednji žogo potisne v mrežo za minimalno vodstvo naše ekipe in mirnejši odhod na odmor.

V nadaljevanju se igra preseli bolj kot ne med oba kazenska prostora. Naša ekipa precej popusti v igri, a ima v 52.minuti še priložnost po globinski podaji Hrena Kosu, a strel konča vnovič v naročju Kuharja. Anemičnost naše ekipe počasi izkoriščajo domačini, ki pogosteje prihajajo pred naš gol.

1:1 L.Graj (78.minuta)

Sredi 78.minute pa domačini prek Marcela Horvata izvajajo prosti strel desno od našega gola. Sledi oster predložek pred gol. Vratar Cigut slabo preceni let žoge, ki krene na oddaljenejšo vratnico, kjer osamljen Luka Graj žogo z glavo potisne v mrežo za izenačenje na 1:1.

Do izteka tekme še sicer sledijo poskusi enih in drugih za spremembo rezultata, a ostane pri zadetki v vsaki mreži in delitvijo točkovnega plena. Krajšo je v sosedskem obračunu vsekakor potegnila naša ekipa, ki je zaostanek za vodilno Čardo povečala na 4 točke. A tokratna predstava je bila preprosto premalo za kaj več.

Liga se sedaj vnovič dela na 2.dela. Naša ekipa je prvi del prvenstva končala na 2.mestu in bo v naslednjem dvoboju domačin proti sedmouvrščeni Serdici. Že to nedeljo ob 16.30 uri v ŠRC Odranci.

D.Č.