OBČINA ODRANCI

Suvererno priigrana zmaga proti Gančanom!

Obračun 18.kroga PNL med Odranci in Aluvar Gančani ni prinesel “reprize” dogajanja v jesenskem delu v Gančanih, ko je naša ekipa zapravila prednost in se naposled morala zadovoljiti z remijem. V tokratnem obračunu, ki ga je pospremilo nekaj čez 250 gledalcev, je naša ekipa nad nasprotnikom dominirala skozi vso srečanje. Izplen golov bi lahko bil še višji, a so se varovanci Damirja Čontale morali zadovoljiti z zmago s 3:1.

Že uvodne minute obračuna so povsem pripadle naši ekipo, dominanca je bila kronana že sredi 4.minute…

1:0 Vori (4.minuta)

Odlična dvojna kombinacija Vori- Hren obrodi sadove v 4.minuti. Izigrana je obramba gostov, Vori pa z desne strani zadeva na krajšo vratnico za vodstvo naše ekipe z 1:0.

V 18.minuti z roba kazenskega prostora meri Kranjec, Zorko brani. 

2:0 P.Horvat (24.minuta)

Sredi 24.minute sledi podvojitev domačega vodstva. Predložek iz kota z desne strani izvaja Balažic, žoga pa leti mimo številnih nog in glav na oddaljenejšo vratnico, kjer ostane sam Patrik Horvat, ima nekaj težav z zaključkom akcije, a žogo kljub vsemu s pomočjo vratnice pospravi za hrbet vratarja Zorka za povišanje vodstva in mirnejše nadaljevanje.

Sredi 35.minute je trener Čontala prisiljen v nepričakovano menjavo. Zaradi poškodbe mišice prisilno iz igre Kranjec, na zelenico Tompa.

2:1 L.Laci (38.minuta) – enajstmetrovka

Sredi 38.minute pa naša obramba pusti malce preveč prostora gostom in Vori s prekrškom v svojem kazenskem prostoru zaustavi Bunderlo. Sodnik Kapun ne okleva, pokaže na belo piko, uspešen izvajalec za znižanje vodstva naše ekipe je Luka Laci.

Naša ekipa na odmor kljub vsemu krene z minimalno prednostjo.

V nadaljevanju se razmerje moči na zelenici skorajda nič ne spremeni. Sredi 49.minute sicer Laci še enkrat strelja z roba kazenskega prostora, a mimo vrat.

3:1 Balažic (60.minuta)

Sredi 60.minute pa nov zadetek  naše ekipe z lepim zaključkom in po domiselni akciji. Balažic na desni strani prek obrambe gostov zaposli kapetana Raduho, ki s povratno podajo lepo najde prav Balažica na robu kazenskega prostora. Slednji z direktnim plasiranim strelom na oddaljenejšo vratnico z roba kazenskega prostora s pomočjo vratnice še tretjič trese mrežo gostov, rezultat je 3:1.

V 74.minuti Cigut ubrani poskus Bunderle z 20m. Do izteka tekme v igri dominira naša ekipa, si pripravi še nekaj priložnosti in situacij tudi za višjo zmago, a naposled ostane pri končnih 3:1. Nove tri točke, prihodnjo soboto pa sledi gostovanje v Turnišču.

D.Č.

ODZIVI PO TEKMI:

branilec SANDI SUKIČ: “Zelo pomembna zmaga v borbi za naslov. Kar smo si zadali pod vodstvom novega trenerja, nam zaenkrat uspeva. Gremo 7 od 7. Torej ni opravljena še niti polovica dela. Vemo, da trenutno nismo odvisni sami od sebe. Mi bomo dali vse, da teh 7 tekem do konca prvenstva dobimo in na koncu, kar bo odločalo, bo odločalo. Danes smo imeli pod kontrolo celotno tekmo. Razen tistega manjšega padca v 2.polovici prvega polčasa, smo imeli vse v naši domeni, tako v igri, kot priložnostih. Čestitke celotni ekipi in samo tako naprej!”

Glavni trener, DAMIR ČONTALA: “Zadovoljen sem predvsem z mirnostjo, ki smo jo prikazali na današnji tekmi. Posest in priložnosti so bile na naši strani. Ne spomnim se, da bi si nasprotnik razen situacije ob enajstmetrovki pripravil kakšno omembe vredno priložnost. Pa še tu smo delovali precej nespametno, imeli smo namreč dovolj igralcev za žogo, da bi lahko bolje odreagirali. Imeli smo prevlado, a vsi igralci niso bili na nivoju, kot bi lahko bili in s tem bi bil rezultat še višji. A pomembno je, da smo tekmo mirno pripeljali do konca in si nismo zapletali situacije, predvsem pa pokazali bistveno več stabilnosti, kot na zadnji tekmi. Rezerve so še naprej, vedno bodo. Tisti igralci, ki so tekmo vzeli malce pod 100%, se zavedajo, da je potrebno vsako tekmo igrati na maksimum, saj se to lahko na kateri koli drugi tekmi hitro vrne. Če bomo vsako tekmo vsi pravi, bomo lahko uresničili cilje, ki smo si jih zadali.”