OBČINA ODRANCI

Težko prigarane točke v “nori tekmi” v Turnišču

Za člansko ekipo je svojevrstna epizoda, ki jo je ponudil 19.krog PNL in gostovanje v Turnišču. Ko se je že zdelo, da bo naša ekipa po dobrem uvodu spretno krmarila skozi vso tekmo, je šlo naposled marsikaj narobe. Domačini so do zadnje faze tekme tudi vodili in kazalo je, da bo prvenstvo PNL odločeno že po tem obračunu… a nogomet se igra 90.minut in naša ekipa se je še enkrat več vrnila “med žive”, plačala davek težkega obračuna s številnimi kartoni, a se veselila treh točk proti “robustnim domačinom”, katerim se naposled ni uresničil scenarij, kako premagati našo ekipo.

0:1 Vori (7.minuta)

Uvodni pritisk naše ekipe je sredi 7.minute kronan z zadetkom. Vori z 20m odmeri močan strel na oddaljenejšo vratnico in neubranljivo trese domačo mrežo za vodstvo z 0:1.

1:1 Berden (20.minuta)

A sredi 20.minute sledi hladen tuš in kažejo se zametki popuščanja naše ekipe v igri. Predložek domačinov z desne strani, na prvi vratnici pa nepokrit in pozabljen Berden, ki s strelom pod prečnik poravna izid na 1:1.

Nova priložnost za naše sredi 29.minute. Domiselna podaja Kosa Hrenu levo od domačega gola in prekršek domače obrambe nad Hrenom za enajstmetrovko. Odgovornost prevzame kapetan Raduha, strelja sicer dobro, a mu veselje prepreči vratnica.

Nato se igra malce umiri, naša ekipa igra v precejšnjem “krču” in omembe vrednih situacij do odhoda na odmor ni več.

V 55.minuti prosti strel Berdena z 20m po prekršku Vorija brani Cigut.

2:1 Cigut- avtogol (55.minuta)

V 55.minuti pa podajo iz kota za domače izvede Blaž Lebar. Žoga leti nevarno direkt na gol naše ekipe. Na prvi vratnici so domačini nepokriti, Cigut sicer poskuša reševati situacijo z izbijanjem, a je preprosto premalo prostora in si žogo izboksa v lastno mrežo. Domačini povedejo, tekma se obrne na glavo.

Trener Čontala nemudoma reagira z dvojno menjavo. Tompo in Lorbeka zamenjata Kokol in Lotrič. V 61.minuti Vori spet strelja z 20m, vratar Pozderec žogo odbija, Kokol pospravi odbitek v mrežo, a sodniki signalizirajo prepovedani položaj. Minuto pozneje sledi dogajanje pred našim golom. Naša ekipa vse stavi v napad, v obrambi pa nastane luknja. Pri nastavljanju offside zanke, kar trije domačini krenejo sami proti našemu golu. V obrambi ostane zgolj Patrik Horvat, ofssida ni, Cigut pa rešuje “kožo” naše ekipo z dvojno obrambo in ekipo ohrani v tekmi. V 68.minuti z roba kazenskega prostora mimo vrat meri še Kustec.

2.2 Sukič (80,minuta)

Tekma se prevesi v sklepno fazo, naša ekipa pa še naprej obupano išče pot do izenačenja. Akcija v 80.minuti sicer ne obeta veliko, a ….Predložek naše ekipe z desne strani na oddaljenejšo vratnico, kjer sam ostane Šinkec. Slednji z glavo žogo pošilja pred domači gol, kjer v gneči spretno reagira Sandi Sukič in z glavo poskrbi za izenačenje.

2:3 Balažic (89.minuta)

Sukič je “krivec” tudi za dogajanje v 89.minuti. Njegov prodor po levi strani s prekrškom zaustavi Dominko, za kar prejme tudi rdeči karton. Sledi prosti strel z roba kazenskega prostora, ki ga izvede Balažic in s strelom na krajšo vratnico matira Pozderca za novo vodstvo naše ekipe, tokrat s 3:2.

V isti sapi drugi rumeni karton in posledično rdečega prejme Nino Lorbek, ki je že bil zamenjan.

Naša ekipa ima v sodnikom dodatku še priložnost, v 94.minuti Vori prodira in išče priložnost za strelom, do katere tudi pride, a Pozderec brani. Naša ekipa tekmo pripelje do konca s končnih 3:2. Vnovič je uspela preobrniti rezultat v svojo korist, čeprav je tekma bila daleč od idealov. Nič lažje ne bo v nedeljo, ko v ŠRC Odranci prihaja Polana, tekme teh dveh ekip pa so vseskozi sila napete.

 

ODZIV PO TEKMI:

Glavni trener DAMIR ČONTALA: “Zelo pomembna zmaga. Pričakoval sem težko tekmo, na kar sem opozarjal ves teden. Turnišče ni izbiralo sredstev, da nam odvzamejo točke. Poslužili so se tudi visoke, nepokošene trave in nam na ta način odvzelo tisto, v čemer smo najboljši- hitra pas igra. Nasprotnik je bil izredno motiviran, mi pa smo jim z nekaj napakami in neodločnimi posredovanji dovolili, da se borijo za zmago. Vse čestitke fantom za vnovičen preobrat, mirnost, ki so jo pokazali ob zaostanku. Ohranili smo hladne glave, verjeli, da lahko pridemo do zmage tudi, ko večina v to ni verjela. Ekipa je pokazala karakter. V takšnih pogojih gledalci ne morejo uživati v lepi igri, vse kar šteje, so pa prepotrebne točke. Še enkrat pa se je pokazalo, da, da delo in vztrajnost zmagata nad tem, ko želi nekdo točke osvojiti na nešporten način.”