OBČINA ODRANCI

Polana na derbiju naši ekipi odščipnila novi dve točki v boju za prvaka!

Derbi 20.kroga PNL med Odranci in Polana je ohranil svoj sloves “naturalizirane tekme” Pomurske nogometne lige. 500 gledalcev, veliko tekmovalnega naboja, posledično rumeni in rdeči kartoni, tudi precej ostrih situacij in naposled delitev točkovnega plena. Prvi polčas dominantnejša naša ekipa, v nadaljevanju na trenutke močno nevarna tudi Polana. Na koncu pa več veselja na polanski strrani, naša ekipa pa je derbi zaključila razočaranih obrazov, saj je v boju za prvaka izpustila novi dve točki, za kar jih v boju za prvaka lige ohranja zgolj čista teorija, za katero pa še zdaleč niso odvisni povsem od sebe. Da o  “plačanem davku” derbija ne govorimo…

V 13.minuti je Vori na desni strani z globinsko podajo kapetanu Raduhi poskrbel za prvo resnejšo situacijo na tekmi. Raduha je bil sicer na žogi, podaja je bila malenskost močna in kljub vsemu Raduha meri mimo gola. V 24.minuti napaka naše obrambe. Podajo prestreže Poszgai, strelja z 20m, mimo vrat. S čimer konkretnejšim prvi del igre ne postreže. Dominira sicer naša ekipa, nekaj polpriložnosti na obeh straneh še sledi, a mreži ob polčasu mirujeta.

0:1 Horvat D. (50.minuta)

Kmalu po začetku drugega polčasa pa “hladna prha” za našo ekipo. Votek po prejeti globinski podaji na desni strani strelja, Cigut je na žogi, strelj odbije, a naša obramba ne pokrije Denisa Horvata, ki odbitek pospravi v mrežo za vodstvo Polane z 0:1.

Naša ekipa ima priložnost za odgovor sredi 52.minuti. Čeprav predložek Balažica po prostem strelu sprva ne obeta veliko, pa se osamljen na oddaljenejši vratnici znajde Raduha, ki strelja z glavo, a zadeva vratnico. V 55.minuti imajo gostje še en nevaren napad na razredčeno našo obrambo. Napad zaključi kapetan Žalik s strelom s strani, ki pa krene mimo našega gola. V 57. in 59. minuti trener Čontala iz igre prisilno potegne poškodovana Balažica in Kosa, na igrišče prideta Tompa in Kreslin. 

Tekma se začne močno “lomiti” v 63.minuti, ko zaradi udarca s komolcem direktni rdeči karton prejme Šumak in Polana na igrišču ostane z deseterico. Naša ekipa več stavi v napad.

1:1 Tompa (66.minuta) – enajstmetrovka

V 66.minuti prav mladi rezervist Kreslin pošlje predložek z desne strani na prvo vratnico, kjer je s prekrškom Tonija Horvat zaustavljen Lotrič, ki že kmalu v začetku 2.polčasa zamenja Graja. Sodnik Čontala kaže na belo piko. Odgovornost prevzame Tompa in že v prvo premaga Šarugo, a sodnik Čontala signalizira ponavljanje izvedbe zaradi prehitrega vtekanja v kaz.prostor. Tompa je uspešen tudi v drugo in rezultat je poravnan na 1:1.

Sredi 71.minute ima naša ekipa kar dve priložnosti v razmaku nekaj sekund. Najprej je blokiran nevaren poskus Vorija z roba kazenskega prostora, Tompa pa po predložku s kota Lotriča z glavo meri mimo gola. V 74.minuti spet nevarno pred našim golom. Najprej prosti strel Poszgai-a s 25m, Cigut odbija in nato še nevaren poskus Polane po odbiti žogi, novo vodstvo preprečuje Raduha, ki žogo pred golovo črto izbija z glavo. V 82,minuru nevaren strel z roba kazenskega prostora sproži še Jakšič, a Cigut brani. 

Do izteka tekme naša ekipa ne uspe pripraviti rezultatskega preobrata. Kljub silnemu negodovanju naše ekipe o sila kratkem sodniškem dodatku, sodnik Čontala derbi zaključi pri rezultatu 1:1. Naša ekipa se mora sprijazniti s točko. V boju za prvaka jo ohranja zgolj kalkulacija- zmaga nad Črenšovci in nad Čardo, ter spodrsljaj Čarde v V.Polani. Je pa naša ekipa pred sosedsko “reprizo” proti Črenšovcem ostala še brez kaznovanih Raduhe, Hrena, ter Balažica, za nameček se je poškodoval še Kos.

D.Č.

Odziv po tekmi:

Glavni trener, Damir Čontala: “To je bil derbi pred ogromnim številom gledalcev. Od prve minute je bila to trda in čvrsta tekma. Gostje so pokazali izredno željo, poskušali so nas že od samega začetka onemogočati pri gradnji napadov, vendar smo na to odlično odgovarjali. V prvem polčasu smo imeli kontrolo nad tekmo in si ustvarili nekaj priložnosti, bili pa nenatančni predvsem v zadnji tretjini tekme pred golom gostov.. Nas je pa ena taktična napaka v začetku drugega polčasa zopet postavila v zaostanek, ter povzročila veliko nervoze v ekipi in od takrat naprej nismo pravi. Kljub izenačenju smo bili še naprej preveč nervozni, preveč hiteli, nismo se držali dogovorjenega. Mislim da je točka realna na tej tekmi. Mogoče bi lahko tekmo celo izgubili, ali jo naposled dobili, je pa remi realen”